14:03 05.02.2019

KTD Group за місяць-два запустить конвеєрне виробництво холодильників на заводі в Черкасах

2 хв читати
KTD Group за місяць-два запустить конвеєрне виробництво холодильників на заводі в Черкасах

KTD Group, що випускає в Україні побутову техніку під торговельними марками Saturn, ST і Laretti, планує за один-два місяці розпочати конвеєрне виробництво холодильників на заводі в Черкасах, повідомив президент KTD Group Олександр Громико.

"Ми вже запустили дослідне виробництво холодильників, і за місяць-два запускаємо конвеєрне складання на 300 тис. холодильників на рік. Метал купуємо у "Метінвесту", - повідомив О.Громико під час круглого столу з проблем трудової міграції в Києві у вівторок.

Як повідомлялося, спочатку запуск заводу з поступовим виходом на випуск 300 тис. холодильників щорічно намічався на літо 2017 року, проте О.Громико пояснював посування термінів на 2018 рік необхідністю зміни проекту з урахуванням енергозбережних технологій, оскільки планується випускати енергозбережні холодильники класу "А++" та "А+++".

Потім запуск переносився з огляду на необхідність вирішення всіх виниклих технічних питань, зокрема з урахуванням складності виробництва.

Раніше О.Громико зазначав, що українські виробники можуть замінити європейським компаніям китайські заводи, оскільки розміщення в Україні виробництва дає змогу скоротити терміни доставки, уникнути мита завдяки зоні вільної торгівлі з ЄС.

"Чого нам бракує і що ми бачили, наприклад, у Словаччині або Туреччині, - це, безумовно, підтримка виробника з боку держави. У тій же Словаччині, якби я відкрив аналогічний завод і створив 500 робочих місць, мені б компенсували вартість обладнання від 30% до 50%", - зазначив О.Громико під час круглого столу.

KTD Group працює на ринку побутової техніки понад 20 років. Є великим постачальником побутової техніки різних торговельних марок на європейському ринку, частину продукції виготовляє на фабриках Китаю, Туреччини і Тайваню. За даними на її сайті, за цей період відкрито офіси в 13 країнах світу, зокрема в ОАЕ і Тунісі. Інвесткомпанія "Драгон Капітал" оцінювала частку групи на українському ринку побутової техніки в 14%.

KTD Group у 2009 році відкрила в Каневі завод напівавтоматичних пральних машин Kupava, потім асортимент заводу було розширено завдяки випуску різної дрібної побутової техніки під торговельною маркою Saturn. Другий завод групи розташований у Черкасах, де на сьогодні випускають конвектори, обігрівачі, електричні печі.

В Україні найбільшим виробником холодильників був завод "Норд" у Донецьку, який у 2016 році вимушено припинив роботу через неможливість здійснювати виробничу діяльність в умовах, що склалися, і переніс виробництво холодильників до Китаю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА