17:45 05.02.2019

Інвестиції в реконструкцію аеропорту "Вінниця" становитимуть 1 млрд грн, перший рейс заплановано на кінець 2019 року - Держагентство інфраструктурних проектів

2 хв читати
Інвестиції в реконструкцію аеропорту "Вінниця" становитимуть 1 млрд грн, перший рейс заплановано на кінець 2019 року - Держагентство інфраструктурних проектів

Державне агентство інфраструктурних проектів спільно з Міністерством інфраструктури представило план реконструкції комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Вінниця" на 2019-2020 роки.

Як повідомив голова держагентства Микола Божко на прес-конференції в Києві у вівторок, загалом на реконструкцію планується витратити 2,2 млрд грн, з яких у 2019 році - 1,013 млрд на першу чергу проекту.

За його словами, проект модернізації аеропорту було розроблено в рамках виконання програми з модернізації регіональних аеропортів і наразі вже завершується державна експертиза проекту, і реконструкція Вінницького міжнародного аеропорту розпочнеться вже найближчим часом.

"Ми плануємо до кінця цього року запустити перший рейс", - зазначив він.

До першої черги проекту реконструкції входить: реконструкція покриття злітно-посадкової смуги, часткова реконструкція перону, освітлення, радіотехнічне та метеорологічне обладнання, кабельна мережа та інженерні мережі електропостачання та зв'язку.

"Це дасть змогу нам отримати сучасний, максимально оптимізований міжнародний комплекс. Проект поділено на дві черги, що дасть змогу після введення в експлуатацію вже першої черги отримати повністю робочий аеродромний комплекс, який зможе приймати всі типи авіасуден класу "В", "C" і, частково, "D" (767-200, 767-300)", - наголосив М.Божко.

За його словами, це дасть змогу збільшити кількість обслуговуваних пасажирів. Також він відзначив великий потенціал аеропорту "Вінниця" з вантажних відправлень.

За словами М.Божка, радіоустаткування та засоби радіонавігації буде поставлено за рахунок Державного підприємства обслуговування повітряного руху України ("Украерорух").

Як повідомлялося, наприкінці 2017 року міністр оборони України Степан Полторак підписав тристоронній меморандум із головою Вінницької обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм і міським головою Вінниці Сергієм Моргуновим про основні принципи спільного використання аеродрому "Вінниця".

Вінницький аеропорт збудовано в 1983 році. У серпні 1997 року аеропорт було включено до переліку підприємств та організацій, що мають стратегічне значення для економіки й безпеки України. З 1999-го до 2008 року аеропорт приймав лише чартерні рейси. Із 2013 року з аеропорту почала здійснювати регулярні рейси авіакомпанія "Мотор-Січ", з 2014 року - авіакомпанія Yanair, з 2016 року - авіакомпанія МАУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА