13:11 06.02.2019

ЄС може розширити квоти на українське м'ясо - УАК

1 хв читати
ЄС може розширити квоти на українське м'ясо - УАК

 Європейський Союз може розширити квоти на поставку української яловичини, свинини і продукції птахівництва, повідомила прес-служба Української аграрної конфедерації (УАК).

За її даними, про це заявив керівник сектора сільського господарства Представництва ЄС в Україні Крістіан Бен Хелл на засіданні аграрного комітету Верховної Ради у вівторок.

"Після вступу в силу Угоди про асоціацію Україна-ЄС український агропродовольчий експорт до ЄС збільшився на 32%... Ми робимо все можливе, щоб надати змогу українським продуктам вийти на ринки ЄС. Зокрема, плануємо розширити квоти на поставку яловичини, свинини, продукції птахівництва", - цитує УАК керівника с/г сектору Представництва ЄС в Україні.

К.Хелл також наголосив на важливості законопроектів №6023 про охорону прав на зазначення походження товарів і №9162 про аграрну стратегію. За його словами, останній законопроект буде юридичною підставою для фінансової підтримки Євросоюзом сільських територій в Україні.

Як повідомлялося, Україна станом на 21 січня 2019 року використовувала три квоти на безмитний експорт у рамках ЗВТ з ЄС - на мед, виноградний і яблучний сік, а також прискорила закриття квот на оброблений крохмаль, цукор, солод і пшеничну клейковину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА