10:56 07.02.2019

Небанківські фінустанови та нацоператор поштового зв'язку можуть звертатися щодо переоформлення валютних ліцензій до закінчення терміну їх дії - НБУ

2 хв читати
Небанківські фінустанови та нацоператор поштового зв'язку можуть звертатися щодо переоформлення валютних ліцензій до закінчення терміну їх дії - НБУ

Національний банк України (НБУ) дозволив небанківським фінансовим установам (НФУ) та Першому національному оператору поштового зв'язку переоформляти генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій до закінчення терміну їх дії.

"Тепер небанківські фінансові установи та національний оператор поштового зв'язку мають право звернутися до Національного банку з питаннями переоформлення ліцензій не пізніше ніж за два місяці до закінчення терміну дії наявних у них на сьогодні генеральних ліцензій", - ідеться в повідомленні на веб-сайті НБУ.

Згідно з повідомленням, таке нововведення зроблено для забезпечення безперервності здійснення валютних операцій.

НБУ також вніс уточнення щодо права здійснення операцій і змінив порядок видачі НФУ та до операторів поштового зв'язку ліцензій на здійснення валютних операцій. По-перше, оператори поштового зв'язку можуть здійснювати валютні операції та надавати фінансові послуги з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі, передбачені ч. 3 ст. 9 закону "Про валюту та валютні операції", виключно на підставі ліцензії на здійснення валютних операцій. По-друге, НБУ не застосовуватиме вимогу про наявність в операторів поштового зв'язку щонайменше трирічного терміну діяльності у сфері надання послуг із переказу коштів у гривні при видачі операторам поштового зв'язку ліцензії на торгівлю валютними цінностями в готівковій формі.

Зазначені зміни затверджено в постанові НБУ від 5 лютого 2019 № 28 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України". Цей документ вносить зміни до постанови НБУ від 2 січня 2019 № 9 і набуває чинності 7 лютого 2019 року, крім нововведень у порядку видачі НФУ й операторам поштового зв'язку ліцензій на здійснення валютних операцій, які набувають чинності 8 лютого 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА