11:06 08.02.2019

"Нафтогаз" у середині березня розірве контракт із головою "Укргазвидобування"

2 хв читати
"Нафтогаз" у середині березня розірве контракт із головою "Укргазвидобування"

НАК "Нафтогаз України" розірве контракт із головою АТ "Укргазвидобування" Олегом Прохоренком із 15 березня 2019 року, йдеться в прес-релізі групи.

За її даними, до затвердження наглядовою радою НАК нового голови правління "Укргазвидобування" тимчасово виконувати обов'язки керівника цієї компанії буде голова новоствореного "газового" дивізіону групи Андрій Фаворов.

"Ми вдячні Олегу Прохоренку за велику роботу, яку він провів в "Укргазвидобуванні" за останні три роки. Прийнявши управління компанією в умовах надзвичайно обмежених ресурсів, Олег зумів не допустити зменшення видобутку газу. Він домігся безперечного прогресу в оновленні УГВ та запровадженні нових технологій, зокрема інтенсифікації виробництва. Я дякую Олегу за його внесок у перший етап реформи "Нафтогазу" і переконаний, що попереду його очікують нові успішні проекти", - сказав голова НАК Андрій Коболєв.

"Я дякую команді "Укргазвидобування" та "Нафтогазу" за той шлях, який ми пройшли разом. Ми змінили тренд видобутку газу в Україні з падіння на зростання, створили ринок сервісних послуг у газовидобуванні, оновили застарілу матеріально-технічну базу, створивши передумови до збільшення видобутку природного газу в майбутньому", - зазначив О.Прохоренко.

"Ми продовжимо роботу над збільшенням економічно обґрунтованого видобутку, розширенням нашої ресурсної бази, трансформацією "Нафтогазу" та збільшенням цінності компанії для наших акціонерів - народу України", - додав А.Фаворов.

Як повідомлялося, О.Прохоренко, виходець із McKinsey&Company, очолив "Укргазвидобування" в червні 2015 року.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією України, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

Видобуток природного газу в Україні в 2018 році збільшився на 0,5% порівняно з 2017 роком - до 20 млрд 897,7 млн куб. м. Підприємства НАК "Нафтогаз України" за зазначений період збільшили видобуток газу на 0,9% - до 16 млрд 506,3 млн куб. м. Зокрема, "Укргазвидобування" збільшило видобуток газу на 1,2% - до 15 млрд 419,6 млн куб. м, тоді як "Укрнафта" знизила на 2,1% - до 1,078 млрд куб. м. "Чорноморнафтогаз" зберіг на рівні позаминулого року - 8,7 млн куб. м. Решта нафтогазовидобувних компаній, що працюють у країні, в 2018 році знизила видобуток газу на 1% порівняно з 2017 роком - до 4 млрд 391,4 млн куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА