14:38 08.02.2019

ТРЦ Ocean Plaza перейшов в управління компанії "КММ", пов'язаної з групою "Фуршет"

2 хв читати
ТРЦ Ocean Plaza перейшов в управління компанії "КММ", пов'язаної з групою "Фуршет"

ТОВ "ІС "Либідь" передало київський торговельно-розважальний центр (ТРЦ) Ocean Plaza в управління ТОВ "Київ Молл Менеджмент" (КММ), пов'язаному з власником групи "Фуршет".

"Якщо говорити про період передання Ocean Plaza в управління КММ, це складний процес переговорів із представниками власників, який тривав з липня по листопад 2018 року і завершився підписанням договору управління в грудні", - наводяться в повідомленні консалтингової компанії UTG слова керівника компанії "КММ" Олександра Фащевського.

Згідно з даними Єдиного держреєстру, "КММ" створено у квітні 2018 року, її власником є компанія "Блумасіона Лтд" (Лімасол, Кіпр), а кінцевим бенефіціаром - Владислав Зайцев. При цьому В.Зайцев також є керівником ТОВ "Совки Девелопмент", яке входить до групи "Фуршет" бізнесмена та депутата Київської міської ради Ігоря Баленка.

Як зазначив керівник "КММ", компанія розробила для ТРЦ індивідуальну стратегію розвитку.

"Крім того, готуємо на узгодження в КМДА інфраструктурний проект "Парк Либідь", який дасть можливість облаштувати берег річки Либідь і створити сучасний простір для відпочинку та дозвілля площею 20 000 кв. м за прикладом уже створених парків у Нью-Йорку, Чикаго та Сеулі", - додав О.Фащевський.

За даними КММ, операційна діяльність Ocean Plaza забезпечує роботою понад 70 підрядних організацій і близько 1 тис. співробітників. У ТРЦ налічується понад 400 орендарів, щорічно центр відвідують майже 18 млн осіб. Керівник компанії також зазначив, що власник об'єкта ТОВ "ІС "Либідь" у 2018 році сплатив понад 200 млн грн ПДВ.

ТОВ "Київ Молл Менеджмент" створено у червні 2018 року. Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців учасниками товариства є компанія Blumasiona Ltd (Кіпр). Кінцевим бенефіціаром зазначений В.Зайцев.

Розмір статутного капіталу становить 4 тис. грн.

ТРЦ "Ocean Plaza" на вул. Антоновича, 176 у Києві загальною площею 165 тис. кв. м відкрито в грудні 2012 року, інвестиції становили близько $300 млн. Формальним власником об'єкта є ТОВ "ІС "Либідь", створене у 2009 році.

Згідно з даними держреєстру, кінцевими бенефіціарами "ІС "Либідь" є Лілія Ротенберг і Андреа, Сюзанна, Джейпракаш Валлабхі.

На початку червня цього року російське видання "Коммерсантъ" опублікувало статтю, в якій стверджувалося, що "ТПС Нерухомість", підконтрольна російським бізнесменам Ігорю Ротенбергу, Олександру Пономаренку та Олександру Скоробогатьку, проводить переговори з українською інвесткомпанією Dragon Capital про продаж Ocean Plaza.

Виручка ІС "Либідь" у 2017 році зросла на 24,1% - до 1,086 млрд грн, а чистий збиток скоротився вшестеро - до 82,55 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА