11:27 11.02.2019

МВФ підтримує рішення ФРС призупинити підвищення ставок

2 хв читати
МВФ підтримує рішення ФРС призупинити підвищення ставок

Новий головний економіст Міжнародного валютного фонду (МВФ) Гіта Гопінат підтримала рішення Федеральної резервної системи (ФРС) призупинити підвищення процентних ставок на тлі ослаблення зростання економіки та посилення ризиків.

В інтерв'ю Financial Times вона повідомила про погіршення перспектив світової економіки, зазначивши, що ризики "є суттєвими і вони зростають".

На думку Г.Гопінат, пауза у підвищенні ставок ФРС матиме позитивний вплив на економіку США, в якій наразі зберігається позитивний залишковий вплив податкової реформи.

"Той факт, що ФРС поставила підвищення рейтингів на паузу, значно підтримає економіку. Ми поділяємо думку ФРС про необхідність підходу, що ґрунтується на фактичних даних", - сказала вона.

Зрушення в політиці Федрезерву також підтримало ринки країн, що розвиваються, які протягом усього минулого року страждали від жорсткості умов фінансування, зазначає головний економіст МВФ.

"Валюти emerging markets значно подешевшали в 2018 році, приплив капіталу ослаб. Зараз ми спостерігаємо припинення обох тенденцій", - заявила Г.Гопінат.

На запитання про гальмування китайської економіки вона відповіла, що уповільнення частково пов'язане зі скороченням нового кредитування через жорсткість регулювання в Китаї. Водночас Г.Гопінат висловила сподівання, що Китай і США досягнуть угоди про торгівлю і відмовляться від взаємного мита. "Усунення мита і, що важливіше, відчуття, що відмова від них буде довгостроковою, допоможе не лише Китаю, але і з прогнозом світової економіки загалом", - сказала вона.

Г.Гопінат перейшла до МВФ як головний економіст з початку поточного року. До цього вона була професором економіки Гарвардського університету і спеціалізувалася на питаннях формування обмінних курсів валют.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА