12:54 14.02.2019

"Укрпошта" запускає пілотний проект із доставки монетизованих субсидій

2 хв читати
"Укрпошта" запускає пілотний проект із доставки монетизованих субсидій

АТ "Укрпошта" в березні-травні 2019 року в рамках реалізації пілотного проекту доставить монетизовані субсидії на оплату житлово-комунальних послуг близько 1,1 млн одержувачам, повідомляється на сайті компанії.

Водночас компанія доставить кожному одержувачу субсидій (близько 4 млн осіб) персональне повідомлення про нарахування субсидії та механізм виплати.

Компанія протягом пілотного проекту доставлятиме субсидії близько 1,1 млн пенсіонерам, які отримують пенсії через "Укрпошту", й максимально сприятиме своєчасному отриманню платежів за надані комунальні послуги.

"Ми готуємо мережу для безперебійного забезпечення виплат субсидій тим, хто отримуватиме їх у готівковій формі через "Укрпошту". Таке завдання цілком відповідає операційним можливостям і потужностям компанії: нині близько 45% українських пенсіонерів отримують пенсії через "Укрпошту". Жодних змін чи незручностей клієнти не відчують", - наводяться в повідомленні слова генерального директора компанії Ігоря Смілянського.

Наразі триває процес підписання необхідних угод із Пенсійним фондом України.

Усім пенсіонерам, яких обслуговує "Укрпошта", листоноші доставлять субсидії готівкою в день отримання пенсії. Отже, пенсіонери зможуть не гаяти додатковий час на відвідування поштового відділення і вчасно оплатити комунальні послуги.

Термін дії пілотного проекту - березень-травень 2019 року. За результатами аналізу ефективності проекту прийматиметься рішення про його подальше впровадження.

Субсидії виплачуватимуться щомісяця за попередній календарний місяць (у березні - за лютий, у квітні - за березень, у травні - за квітень).

Як повідомлялося, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що в рамках монетизації субсидій на послуги ЖКГ кожна сім'я вже в березні отримає в середньому по 1,5 тис. грн.

Раніше в Мінсоцполітики заявили, що всі, хто звернувся вперше по субсидію в 2019 році, беруть участь у чинній моделі монетизації. Тобто розрахунки з підприємствами за спожиті послуги здійснюватиме Ощадбанк, а субсидіанти отримають за результатами вже цього опалювального сезону залишок невикористаної субсидії готівкою через Ощадбанк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА