18:08 14.02.2019

ЄБРР і ЧБТР прокредитують на EUR38,2 млн будівництво СЕС у Миколаївській області

1 хв читати
ЄБРР і ЧБТР прокредитують на EUR38,2 млн будівництво СЕС у Миколаївській області

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) нададуть по EUR 19,1 млн кожен на будівництво сонячної електростанції в Миколаївській області.

Відповідно до прес-релізу ЄБРР, нова СЕС (ТОВ "Інгулець-Енерго 2") потужністю 57,6 МВт стане найбільшим з усіх проектів сонячної енергетики, які ЄБРР і ЧБТР фінансували в Україні.

Щорічне вироблення електроенергії станцією становитиме не менше ніж 65 тис. МВт-год і допоможе зменшити річний обсяг викидів CO2 на 40 тис. тонн.

Проект реалізується в рамках нещодавно затвердженої ЄБРР III Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF III) загальним обсягом EUR250 млн.

Згідно з даними Держреєстру юридичних осіб, кінцевим бенефіціаром "Інгулець-Енерго 2" є екс-співвласник гіпермаркетів "Караван" Сергій Хрипков.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні в 1993 році банк взяв на себе сукупні зобов'язання з надання майже EUR13,1 млрд у рамках 418 проектів.

Міжнародний банк розвитку ЧБТР створили в 1998 році Албанія, Вірменія, Азербайджан, Болгарія, Грузія, Греція, Молдова, Румунія, Росія, Туреччина та Україна для сприяння економічному розвитку країн-членів і регіональному співробітництву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА