17:34 19.02.2019

За чотири роки Україна виплатила жителям окупованого Донбасу 80 млрд грн пенсій - Марчук

2 хв читати
За чотири роки Україна виплатила жителям окупованого Донбасу 80 млрд грн пенсій - Марчук

Жителі окупованих територій Донецької і Луганської областей отримали протягом чотирьох минулих років 80 млрд грн пенсійних виплат із українського бюджету, повідомив представник України в Тристоронній контактній групі Євген Марчук.

"За чотири роки Україна виплатила пенсії громадянам, які перебувають на тій території, за даними на три дні тому, вже на 79-80 млрд грн. Помножте на курс долара, і ви побачите, що це $3 млрд", - сказав Є.Марчук на конференції "Участь ООН і ОБСЄ у вирішенні збройних конфліктів: можливі сценарії для України" у вівторок у Києві.

"Єдине, звичайно, це не пересилається бандитам на тій території і розділяється - уроки вивчені", - додав представник України.

Він також зазначив, що згідно з Мінських угодами передбачено всі необхідні заходи для мирного врегулювання ситуації на Донбасі. "У мінських документах, ухвалених і підписаних Росією зокрема, є все необхідне для врегулювання ситуації мирним шляхом. Проблема лише в тому, що поведінка Росії: на біле - говорити чорне", - сказав Є.Марчук.

"Одним із компонентів переговорів є виплата зарплат співробітникам "Укрзалізниці", які перебувають на тій території...Чи має це якийсь стосунок до бойових дій? Ні. Але навіть це обговорюється", - зазначив він.

Представник України у ТКГ також висловив припущення, що компроміс з боку Москви буде можливий після введення щодо неї додаткових санкцій. "Росія найближчим часом, як мені вбачається, можливо, після додаткових санкцій, які мають ось незабаром прийняти, піде на якийсь компроміс на найвищому рівні. Можливо, якщо не на рівні (президента РФ Володимира - ІФ) Путіна, то хоча б (помічника В.Путіна Владислава - ІФ) Суркова", - додав Є.Марчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА