14:23 20.02.2019

Промінвестбанк вважає законними свої дії зі стягнення боргу "Укрзалізниці"

2 хв читати
Промінвестбанк вважає законними свої дії зі стягнення боргу "Укрзалізниці"

Промінвестбанк (Київ) вважає законними свої дії зі стягнення боргу АТ "Укрзалізниця", який компанія ультимативно повністю припинила обслуговувати у вересні 2017 року, повідомила прес-служба банку у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Як зазначено в повідомленні, протягом 2011-2014 років дочірні підприємства "Укрзалізниці" - "Південно-Західна залізниця" та "Південна залізниця" залучили кредити Промінвестбанку на загальну суму $153,25 млн. Кінцевий термін погашення заборгованості згідно з умовами кредитних договорів закінчився 22 грудня 2014 року і 3 березня 2015 року відповідно, проте кредити так і не було погашено.

"Банк багаторазово пропонував "Укрзалізниці" врегулювати заборгованість, включно з можливістю списання нарахованих штрафних санкцій, оплати боргу за погодженим графіком та його частковою реструктуризацією. Лише після закінчення терміну в 30 місяців банк був вимушений звернутися до суду. Проте керівництво компанії зосередилося на примушуванні банку до дисконтування боргу, використовуючи як аргументи намір припинити сплату відсотків і спричинити мільярдні збитки через формування резервів. Погрози було реалізовано, коли у вересні 2017 року "Укрзалізниця" без жодного повідомлення припинила сплату відсотків за кредитами", - пояснюється суть конфлікту в повідомленні.

Як зазначила прес-служба банку, законність інтересів і вимог Промінвестбанку до "Укрзалізниці" була неодноразова підтверджена в судовому порядку, зокрема Верховним судом.

"Промінвестбанк звертає увагу органів державної владі на недопущення подальшого тиску на банк і діятиме у рамках чинного законодавства України, неухильно захищаючи інтереси десятків тисяч вкладників та інших кредиторів банку", – йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА