08:55 21.02.2019

Black Iron підписала меморандум із Glencore про проведення переговорів щодо фінансування проекту випуску ЗРС на Шиманівському родовищі

2 хв читати
Black Iron підписала меморандум із Glencore про проведення переговорів щодо фінансування проекту випуску ЗРС на Шиманівському родовищі

Канадська гірничорудна компанія Black Iron з активами в Україні оголосила про підписання незобов'язувальної угоди (меморандуму) з дочірньою компанією Glencore plc щодо проведення переговорів про будівництво підприємства з виробництва концентрату на Шиманівському родовищі залізних руд.

Як повідомляється в прес-релізі Black Iron у середу, меморандум про взаєморозуміння з дочірньою компанією Glencore plc передбачає, що сторони погоджуються брати участь в офіційних переговорах щодо фінансування будівництва Шиманівського проекту залізної руди.

При цьому наголошується, що Black Iron проводить переговори з іншими компаніями.

"Я радий вітати Glencore як зовнішнього інвестора для будівництва Шиманівського проекту, а також їхню згоду працювати з нами, щоб забезпечити додаткове фінансування. Участь Glencore значно зміцнює наші можливості та спирається на їхню велику міжнародну мережу, досвід і знання ринку", - наводиться в прес-релізі думка гендиректора компанії Мета Сімпсона (Matt Simpson, Black Iron's CEO).

Black Iron у жовтні 2010 року придбала у Geo Alliance Group Limited інвестиційної групи EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука кіпрську "дочку" Geo-Alliance Ore East Limited разом із ліцензіями за $13 млн, пізніше перейменувавши її в BKI Cyprus. Основні активи - 99% у ТОВ "Шиманівське Стіл" і "Зеленівське Стіл" (обидва - Дніпро).

У липні 2013 року після низки проблем із реалізацією проекту Black Iron повідомила про угоду з найбільшою українською гірничо-металургійною групою "Метінвест" щодо розвитку своїх залізорудних активів. Metinvest B.V. заплатила Black Iron Inc. $20 млн і придбала 49% у BKI Cyprus. Однак пізніше "Метінвест" вийшов із проекту.

Станом на середину листопада 2017 року капіталізація Black Iron, згідно з її презентацією, становила 20 млн канадських доларів, оборотний капітал на кінець вересня дорівнював $5,2 млн.

Відповідно до презентації, Шиманівське родовище має 355 млн тонн виміряних і 290 млн тонн вивірених запасів, а також 188 млн тонн передбачуваних. Вміст заліза у виміряних запасах - 32%, магнетиту - 19,5%.

Шиманівське залізорудне родовище оточене п'ятьма іншими діючими видобувними підприємствами, серед них залізорудний комплекс ArcelorMittal. Наявна інфраструктура, зокрема доступ до електроенергії, залізничних і портових об'єктів, на думку Black Iron, дасть змогу швидко реалізувати проект до стадії виробництва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА