14:14 22.02.2019

"Укртрансгаз" запустив онлайн-сервіс перевірки наявності постачальника газу

2 хв читати
"Укртрансгаз" запустив онлайн-сервіс перевірки наявності постачальника газу

АТ "Укртрансгаз" запустив онлайн-сервіс отримання даних про своїх постачальників, перевірки наявності власного EIC-коду в реєстрах споживачів газу, зокрема в реєстрі на відключення від газопостачання (https://u.to/Q7i_FA).

"Цей інструмент допоможе споживачам газу запобігти ситуаціям із помилковим або безпідставним відключенням, унеможливить маніпулювання інформацією щодо функціонування інформаційної платформи і захистить сумлінних учасників ринку", - зазначається в повідомленні УТГ.

EIC-код споживача газу можна знайти в платіжці або в укладеному з оператором газорозподільних мереж договорі на розподіл газу.

"У разі відсутності у споживача EIC-коду або якщо в результаті онлайн-перевірки він виявив себе в реєстрі на відключення, але планує продовжувати споживання газу з 1 березня 2019 року, йому необхідно звернутися до газорозподільної компанії в своєму регіоні із запитом про створення коду та внесення відповідної інформації до інформаційної платформи оператора ГТС", - пояснюють в УТГ.

Побутові споживачі газу (населення) згідно з урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року потрапляють до захищеної категорії і до 1 травня 2020 року не можуть бути внесені до реєстру на відключення.

У компанії нагадують, що з 1 березня 2019 року український ринок природного газу переходить із місячного на добове балансування. Взаємодія між постачальниками, операторами ГРС і споживачами має здійснюватися через інформаційну платформу оператора ГТС. Для забезпечення безперебійних поставок газу всім категоріям замовників, критично важливим є наповнення платформи коректними даними і формування повного реєстру споживачів газу в країні.

Раніше глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомив, що наповнення облгазами інформаційної платформи добового балансування за тиждень до запуску (з 1 березня) нової системи є неповним.

Як повідомлялося, НКРЕКП наприкінці листопада 2018 року в третій раз перенесла дату запуску добового балансування газу - з 1 грудня 2018 року на 1 березня 2019 року. Відповідне рішення було прийнято через неготовність операторів ГРС працювати із платформою добового балансування в повноцінному режимі. Зокрема, за даними УТГ, оператори ГРС неналежним чином наповнювали інформаційну платформу базами ЕІС-кодів, а також ігнорували участь у тестуванні платформи. До цього перехід відкладали спочатку з 1 серпня на 1 жовтня, а потім - на 1 грудня 2018 року.

Балансування газової системи - це встановлення і усунення різниці між обсягами газу, що надійшли до неї через точки входу, і відібраними з неї через точки виходу. Балансування проводиться адресно, з урахуванням даних споживання всіх постачальників і споживачів газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА