14:37 23.02.2019

Порошенко про проект Мінсоцполітики щодо ФОП: уряд це рішення не ухвалював, президент його не бачив

2 хв читати
Порошенко про проект Мінсоцполітики щодо ФОП: уряд це рішення не ухвалював, президент його не бачив

Президент України Петро Порошенко має намір долучитися до обговорення запропонованого Міністерством соціальної політики проекту обмежень використання фізичних осіб-підприємців (ФОП).

"Пропозицію Міністерства соціальної політики внести поправки у Трудовий кодекс, які б обмежили діяльність ФОПів на єдиному податку в цілому і в ІТ-секторі зокрема – це робоча ініціатива самого міністерства, уряд це рішення не ухвалював, президент його не бачив", - сказав П.Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку у Львівській області в суботу.

Він зазначив, що Мінсоцполітики має шукати шляхи легалізації трудової зайнятості, та повідомив, що найближчим часом візьме активну участь в обговоренні моделі, яку запропонувало міністерство.

"У моїх планах - взяти участь в її обговоренні, щоб ІТ-сектор як наш пріоритетний почувався захищеним. Це моє президентське слово", - пообіцяв П.Порошенко.

Президент також зазначив, що необхідно знаходити інші способи, як виводити зарплату з "тіні".

Як повідомлялося, 18 лютого 2019 року Міністерство соціальної політики України оприлюднило законопроект, яким пропонує жорстко обмежити використання фізичних осіб - приватних підприємців замість найму на роботу.

Оприлюднений на сайті міністерства законопроект передбачає визначити сім ознак трудових відносин, причому збіг трьох із них дає підстави вважати такі відносини трудовими. Серед таких критеріїв зазначені: оплата винагороди за послуги два або більше разів; особисте виконання роботи (надання послуг) за конкретною кваліфікацією, професією або посадою за дорученням та під контролем особи, в інтересах якої ці послуги надаються або уповноваженої нею особи; частка винагороди за виконану роботу (надані послуги) є єдиним джерелом доходу особи і становить понад 75% його доходу протягом шести календарних місяців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА