18:04 25.02.2019

Депутату Київради Кримчаку повідомлено про ще одну підозру в заволодінні земділянками та незаконному збагаченні - НАБУ

2 хв читати
Депутату Київради Кримчаку повідомлено про ще одну підозру в заволодінні земділянками та незаконному збагаченні - НАБУ

Депутату Київської міської ради, екс-секретарю земельної комісії Сергію Кримчаку повідомлено про підозру у заволодінні шістьма земельними ділянками та незаконному збагаченні на 19,5 млн грн, повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"25 лютого 2019 року депутату Київської міської ради, екс-секретарю земельної комісії, повідомлено про підозру у заволодінні шістьома земельними ділянками та незаконному збагаченні на 19,5 млн грн. Дії посадовця кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, ч. 3 та ч. 4 ст. 358 та ч. 1 ст. 368-2 Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні НАБУ.

Крім того, про підозру повідомлено його спільнику (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, депутат Київради, обіймаючи посаду секретаря комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність у столиці вільної землі, протягом 2008-2014 років організував схему заволодіння шістьма земельними ділянками (загальна вартість перевищує 2,5 млн грн).

Детективи з'ясували, що до реалізації корупційної схеми чиновник залучив свого родича, який за дорученням депутата шукав осіб, на яких можна приватизувати земельні ділянки в Голосіївському районі Києва, що перебувають у комунальній власності. Після підготовки переліку таких осіб чиновник своїм листом ініціював включення питання про виділення їм землі до порядку денного комісії. Згодом на сесії Київради ініціатор разом із іншими депутатами голосував за ухвалення відповідного рішення.

"У результаті шість земельних ділянок загальною площею 0,47 га виділено заздалегідь визначеним особам, які про це навіть не здогадувалися. У подальшому детективи встановили, що набуття землі у власність оформлювалося за підробленими документами", - поінформували в НАБУ.

У бюро зазначили, що ці факти - другий епізод, що розслідують детективи НАБУ, щодо заволодіння земельними ділянками в столиці за ймовірної участі екс-секретаря комісії. Раніше, у вересні 2017 року, його викрили на заволодінні трьома ділянками в Києві загальною площею 0,26 га. Через вісім місяців детективи бюро завершили розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) направили обвинувальний акт до суду. Наразі справу слухають у Шевченківському районному суді Києва.

Крім того, детективи НАБУ встановили, що в 2015-2016 роках депутат Київради придбав у власність і передав активи на загальну суму 19,5 млн грн, законність підстав придбання яких не підтверджена доказами. Частину цієї суми витрачено на придбання позашляховика класу "люкс", який перебуває в користуванні депутата, інші кошти інвестовано в корпоративні права та нерухомість, які приносять прибуток підозрюваному. Розслідування цих фактів НАБУ розпочало у вересні 2016 року.

У повідомленні не названо прізвище депутата Київради. Відомо, що йдеться про депутата від фракції "Єдність" Сергія Кримчака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА