13:04 26.02.2019

Державні митну та податкову служби буде створено як дві єдиних юрособи - МРГ щодо реформи ДФС

2 хв читати
Державні митну та податкову служби буде створено як дві єдиних юрособи - МРГ щодо реформи ДФС

Міжвідомча робоча група (МРГ) з реформи Державної фіскальної служби (ДФС) дійшла до консенсусу про об'єднання центрального апарату і територіальних управлінь майбутньої Державної податкової служби в одну юридичну особу і за аналогією відбудеться об'єднання Державної митної служби, повідомив член МРГ від Союзу українських підприємців (СУП) Андрій Єрашов.

"У п'ятницю та понеділок (22 і 25 лютого - ІФ) ми вже повністю пройшли положення про податкову та митну служби. Знайшли консенсус майже з усіх питань. Згідно напрацьованим пропозиціям, нові відомства буде створено як дві єдині структури. Тобто об'єднуватимуться територіальні управління та центральний апарат кожної зі служб в одну юридичну особу", - сказав А.Єрашов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас він зазначив, що триває дискусія навколо призначення голів керівників територіальних управлінь майбутніх служб, а також податкової міліції.

"Податкова міліція, яку було раніше ліквідовано, проте працює до цих пір, діятиме лише в складі податкової служби. Однак належить ще погодити питання, чи буде податкова міліція розслідувати правопорушення з відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансування тероризму. Більшість членів МРГ вважають, що це повноваження СБУ та Національної поліції, а податковій міліції це не потрібно", - прокоментував А.Єрашов.

За його словами, МРГ також наполягає на проведенні відкритих конкурсів на голів територіальних управлінь.

"Велике зауваження всіх учасників робгрупи щодо перезавантаження цих служб. Вище керівництво і так обиратимуть на відкритих конкурсах, а начальники територіальних управлінь, згідно з нині чинною постановою, автоматично переходять до новостворених служб. Ми, у свою чергу, наполягаємо на тому, що вони все-таки мають пройти конкурси", - пояснив він.

Як повідомлялося, наприкінці 2018 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення розділити ДФС на податкову та митну служби, які координуватиме уряд через міністра фінансів.

Мінфін створив МРГ із 50 учасників для обговорення та напрацювання проекту положень про ці служби. Після затвердження цих документів Кабміном буде оголошено конкурси на голів нових служб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА