13:17 27.02.2019

Boeing створює бойовий дрон зі штучним інтелектом

1 хв читати
Boeing створює бойовий дрон зі штучним інтелектом

 Австралійська філія корпорації Boeing оголосила в середу про плани створення реактивного безпілотного бойового літака зі штучним інтелектом, що виконуватиме завдання спільно з пілотованими винищувачами.

Модель безпілотника Loyal Wingman вперше представив у середу на аерокосмічній виставці Avalon міністр оборони Австралії Крістофер Пайн у Мельбурні.

Корпорації Boeing повідомила, що програмне забезпечення безпілотника надасть йому можливість літати самостійно або в супроводі пілотованого літака. За своїм виглядом і розмірами він буде схожий на винищувач.

Безпілотник буде завдовжки 11,6 м. Дальність його польоту становитиме 3,7 тис. км. Він буде оснащений апаратурою для радіоелектронної боротьби і радіоелектронної розвідки. У перспективі його буде оснащено й ракетно-бомбовим озброєнням.

Дрон буде створено на підприємстві корпорації Boeing в австралійському місті Брісбені.

На виставці було представлено анімаційний ролик, який продемонстрував політ трьох перспективних безпілотників поряд із винищувачем-бомбардувальником Королівських ВПС Австралії F/A-18, а також із літаком дальнього радіолокаційного виявлення та управління E-7 Wedgetail.

"Нам потрібна гнучкість і маневреність людини, поєднана зі швидкістю машини. Коли ми поєднуємо їх, ми отримуємо досить дивний результат", - зазначив командувач Королівськими ВПС Австралії маршал авіації Лео Девіс, розповідаючи про взаємодію дронів зі штучним інтелектом з пілотами винищувачів.

Boeing очікує, що перший політ безпілотника зі штучним інтелектом відбудеться вже в 2020 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА