16:15 27.02.2019

Порошенко на відкритті Приморської вітроелектростанції: Нова енергетика - одне з найважливіших питань руху держави вперед

2 хв читати
Порошенко на відкритті Приморської вітроелектростанції: Нова енергетика - одне з найважливіших питань руху держави вперед

Відкриття Приморської вітроелектростанції (ВЕС, Запорізька обл.) - один із проектів, які перетворюють Україну на регіонального лідера, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Відкриття Приморської вітроелектростанції - це не локальна, а дуже важлива для всієї нашої держави подія. Саме завдяки таким проектам ми перетворюємо Україну на регіонального лідера", - сказав П.Порошенко під час запуску перших вітрових турбін Приморської вітроелектростанції в середу в Запорізькій області.

Він зазначив, що для України критично важливою є інноваційна модернізація енергетики.

За словами П.Порошенка, традиційні підходи енергетики України себе вже майже вичерпали, а "нова енергетика - це одне з найважливіших, найперших питань руху нашої держави вперед".

Президент зазначив, що альтернативна відновлювана енергетика починає реалізовуватися саме в Запорізькій області. За словами П.Порошенка, йдеться про високоефективні та високотехнологічні проекти, про "зелену енергетику", яка не завдає шкоди екології. "Дуже важливо, що це проект, який реалізується на базі найсучасніших цифрових технологій", - сказав він.

П.Порошенко уточнив, що на цій вітроелектростанції використовуватиметься технологія цифрової підстанції.

"Дуже важливо, що вітроелектростанція будується в чистому полі. Створюються нові робочі місця, запроваджується безліч прогресивних моделей. Цей проект стане моделлю для всіх вітроелектростанцій в Україні. Нехай сюди їздять і вчаться, як працювати, у вас вчаться, як будувати технології, і не в останню чергу як любити Україну", - додав глава держави.

П.Порошенко повідомив, що йдеться про 500 нових високооплачуваних робочих місць, створених під час будівництва. "Лише до державного бюджету і лише в 2018 році надійшло вже 280 млн грн. А це гарна копійка, яка дає змогу змінювати державу. За цим стоять високі зарплати, соціальні виплати, зміни в житті громад, тому що інвестор сьогодні зобов’язаний вкласти і в соціальну сферу", - сказав президент.

Як повідомляє сайт глави держави, прогнозний відпуск "зеленої" електроенергії двох черг Приморської ВЕС - близько 650-700 млн кВт на рік. Цієї електроенергії достатньо для енергозабезпечення 365 тис. домогосподарств. Потужність однієї вітротурбіни Приморської ВЕС - 3,8 МВт. Висота вежі - 110 м.

Під час будівництва Приморської ВЕС планується встановити 52 вітротурбіни 3,8-мегаваттного класу виробництва компанії General Electric. Робота Приморської ВЕС також дасть змогу знизити викиди СО2.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА