19:01 27.02.2019

У розрахунок тарифу на проїзд у харківському метро включено витрати, не пов'язані з перевезенням пасажирів

2 хв читати
У розрахунок тарифу на проїзд у харківському метро включено витрати, не пов'язані з перевезенням пасажирів

Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) під час перевірки економічного обґрунтування тарифу на проїзд у метро, затвердженого виконкомом міськради 6 лютого, встановило, що до калькуляції включено витрати, не пов'язані з наданням послуг із перевезення пасажирів.

"Територіальне відділення Антимонопольного комітету України попередньо встановило, що до калькуляції включено витрати, які не пов'язані наданням послуг із перевезення пасажирів і суперечать Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (метрополітену), затвердженому наказом Міністерства транспорту і зв'язку України від 05.03.2007 №191... Відповідні дані направлено до прокуратури Харківської області", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті тервідділення АМКУ.

У Харківському обласному територіальному відділенні кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" відмовилися відповісти на запитання, про які саме послуги йдеться.

У прес-службі прокуратури Харківської області кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що отримали матеріали від територіального управління АМКУ.

"Їх буде долучено до відкритого 20 лютого кримінального провадження (за фактом невиконання рішення суду про призупинення дії нових тарифів на проїзд у міськелектротранспорті - ІФ). Ці дані вивчать слідчі та прокурори, їм буде надано правову оцінку", - сказали в прес-службі обласної прокуратури.

Водночас у прес-службі КП "Харківський метрополітен" заявили, що територіальне відділення АМК визнало економічно обґрунтованим тариф, згідно з яким вартість проїзду становить 8 грн.

"Харківський метрополітен надав до обласного теруправління Антимонопольного комітету всі необхідні документи і відповідні калькуляції. Також Антимонопольний комітет України неодноразово запитував додаткову інформацію та пояснення, які Харківський метрополітен надав у повному обсязі. За результатами ревізії було здійснено додаткову перевірку. Порушень економічної обґрунтованості тарифу виявлено не було", - йдеться в повідомленні прес-служби КП "Харківський метрополітен".

Як повідомлялося, 6 лютого виконком Харківської міськради затвердив збільшення вартості проїзду в тролейбусах і трамваях із 4 грн до 6 грн, а також у метро з 5 грн до 8 грн.

Громадська організація "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) і депутат міськради, адвокат Ігор Черняк подали позови до виконкому міськради з вимогою скасувати рішення щодо підвищення вартості проїзду в міськелектротранспорті. За словами І.Черняка, підставою для скасування рішень про підвищення вартості проїзду є порушення процедури прийняття регуляторних актів (зокрема, не було оприлюднено аналіз регуляторного впливу), а також те, що рішення виконкому підписав не міський голова Геннадій Кернес, а секретар Харківської міськради Олександр Новак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА