19:28 27.02.2019

ЄС виділив $17,4 млн на консультативну підтримку Фонду енергоефективності - IFC

2 хв читати
ЄС виділив $17,4 млн на консультативну підтримку Фонду енергоефективності - IFC

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) повідомила про запуск комплексного проекту з надання консультативних послуг щодо підтримки Фонду енергоефективності, управління внесками донорів та створення сприятливого ринкового середовища для сприяння енергоефективній реконструкції багатоквартирних будинків в Україні.

Як зазначено в повідомленні на сайті IFC, на фінансування цього проекту ЄС виділив $17,4 млн.

Згідно з документом, проект передбачає чотири основні цілі, серед яких робота з Фондом енергоефективності для забезпечення належної та прозорої схеми розподілу грантової допомоги об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та іншим об'єднанням домовласників, а також допомога одержувачам грантів у підготовці заявок і роз'яснення їм вигод участі в програмі. Передбачається, що IFC проведе загальнонаціональну кампанію і через свою мережу регіональних консультантів працюватиме приблизно із 6 тис. ОСББ.

До числа двох інших завдань входить співпраця з фінансовими установами для надання їм допомоги в розробленні кредитних продуктів з енергоефективності в житловому секторі та управління Мультидонорським трастовим фондом для надання грантів ОСББ, які надаватимуть спільно з фінансуванням Фонду енергоефективності. IFC нагадало, що до цього Мультидонорського фонду уряд України, ЄС та Німеччина внесли EUR100 млн.

Передбачається, що проект допоможе приблизно 5,9 тис. ОСББ та іншим об'єднанням домовласників сумарно отримати близько $235 млн на енергоефективну реновацію їхніх багатоквартирних будинків.

Як повідомлялося, у квітні-2018 ЄС, Німеччина та IFC підписали угоду про співфінансування Фонду енергоефективності, створенні Мультидонорського фонду. У червні Україна отримала перший транш розміром EUR50 млн, а в грудні ЄС надав другий транш розміром EUR54 млн.

У держбюджеті України на 2019 рік передбачено 1,6 млрд грн до статутного капіталу Фонду енергоефективності.

На початку цього року спільно було затверджено грантову політику Фонду енергоефективності. Вона передбачає, що для перших 300 проектів рекомендований розмір гранту становитиме: для пакета А ("легкий") - 40%, для пакета Б ("комплексний") - 50%, а також додатково "плюс" 20% для ОСББ, в яких проживає більше ніж 50% субсидіантів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА