19:41 27.02.2019

"БТС Брокер" ініціювало реєстрацію для обігу в Україні акцій Apple

2 хв читати
"БТС Брокер" ініціювало реєстрацію для обігу в Україні акцій Apple

ТОВ "БТС Брокер" подало до Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) документи для отримання дозволу на допуск до обігу в Україні акцій Apple, йдеться в прес-релізі Національного депозитарію України (НДУ), який виступив посередником у цьому процесі.

За даними центрального депозитарію, ймовірно відповідний дозвіл може бути отримано наступного тижня.

"Абсолютно неправильно стверджувати, що фондового ринку в Україні сьогодні немає. В Україні є попит на нові інструменти, тільки в криптовалюту українські інвестори за різними оцінками інвестували близько $ 100 млн. Тобто, якщо є попит, то є і ринок. Акції Apple - чудовий приклад, коли в Україні зводиться зарубіжний інструмент, який знайомий і цікавий багатьом інвесторам", - сказав глава НДУ Міндаугас Бакас під час прес-конференції в Києві в середу.

За даними НДУ, цінні папери будуть обертатися в Україні в гривні. Центральний депозитарій не володіє інформацією, чи вела компанія "БТС Брокер" переговори з фондовими майданчиками щодо включення цінних паперів до лістингу. Водночас, глава НДУ впевнений, що будь-яка біржа зацікавлена зробити це якомога швидше.

"На місці біржі, я б звичайно боровся, щоб включити цей інструмент до системи, оскільки це увага, це реальна активність, і це підвищує репутацію", - сказав М.Бакас.

Глава центрального депозитарію також зазначив, що реформоване регуляторне поле наразі забезпечує вільний обіг іноземних цінних паперів на фондовому ринку України. Відповідно М.Бакас розраховує, що найближчим часом брокери почнуть заводити в Україну акції і інших всесвітньо відомих компаній.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА