17:16 28.02.2019

Мінфін створив комісію з корпоратизації "Укренерго"

1 хв читати
Мінфін створив комісію з корпоратизації "Укренерго"

 Міністерство фінансів України створило комісію з реорганізації держпідприємства "НЕК "Укренерго" в приватне акціонерне товариство, повідомила прес-служба міністерства.

За її даними, затверджена наказом від 22 лютого комісія складається з представників Мінфіну, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Фонду держмайна (ФДМ) та "Укренерго". Очолив комісію заступник глави Мінфіну Василь Шкураков.

План перетворення держпідприємства передбачає створення інвентаризаційної комісії, проведення інвентаризації активів та зобов'язань компанії (на 31 березня 2019 року), складання акта оцінки майна, затвердження статуту та складу наглядової ради НЕК.

"Корпоратизація "Укренерго" дозволить ефективно імплементувати законодавство про ринок електроенергії, а також відокремити контроль за виробництвом електроенергії та її передачею. Це є однією з умов отримання кредитних коштів у рамках Меморандуму про взаєморозуміння з ЄС", - зазначають у міністерстві.

Як повідомлялося, в середині грудня 2018 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення передати цілісний майновий комплекс "Укренерго" зі сфери управління Міненерговугілля у сферу управління Мінфіну. Мінфін отримав право на управління НЕК "Укренерго" в лютому 2019 року.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства фінансів, але незабаром буде перетворене на приватне акціонерне товариство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА