22:54 28.02.2019

Наступний візит місії ЄС з оцінки виконання програми макрофіндопомоги запланований на 13-15 березня

2 хв читати
Наступний візит місії ЄС з оцінки виконання програми макрофіндопомоги запланований на 13-15 березня

Міністр фінансів України Оксана Маркарова обговорила з віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом хід реформ і прогрес реалізації 4-ї програми макрофінансової допомоги Європейського Союзу.

Як повідомляє в четвер прес-служба Мінфіну, під час зустрічі О.Маркарова зазначила, що український уряд на сьогодні виконав більше половини зобов'язань, необхідних для надання Україні другого траншу в розмірі 500 млн євро, і ще 5 з 12 передбачених програмою умов знаходяться на різних етапах виконання.

Зокрема, міністр зазначила, що вже найближчими днями будуть оголошені результати відбору суддів Вищого антикорупційного суду України, а Верховна Рада 28 лютого ратифікувала Багатосторонню конвенцію щодо виконання заходів, що стосуються угод про оподаткування з метою протидії розмивання податкової бази і виведенню прибутку з-під оподаткування, а також був прийнятий у першому читанні законопроект про введення інституту уповноваженого економічного оператора.

"Тепер наше завдання - зробити все можливе, щоб уже в найближчі тижні Верховна Рада прийняла законопроект про запобігання та протидію відмиванню доходів, який є одним з центральних зобов'язань України перед ЄС, і ввела інститут уповноваженого економічного оператора", - зазначила міністр.

Окрім того, вона акцентувала увагу на низці заходів, які уряд приймає для зниження частки непрацюючих кредитів (NPLs) у банках державного сектора, і підкреслила, що сьогодні Міністерство фінансів опублікувало перший звіт про стан роботи з непрацюючими кредитами і надалі звітуватиме щоквартально.

Зі свого боку, віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс висловив підтримку зусиллям українського уряду в реалізації реформ і виконання зобов'язань за програмою макрофінансової підтримки.

"Ми розуміємо важливість отримання Україною наступного траншу ЄС, особливо з огляду на високий рівень боргового навантаження і виплат за зовнішніми зобов'язаннями, які повинні бути здійснені Україною найближчим часом. Тому важливо забезпечити прийняття парламентом законопроектів, необхідних для реалізації заходів, передбачених програмою, зокрема про авторизованого економічного оператора та протидію відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом", - заявив В.Домбровскіс.

Разом з тим, він відзначив прогрес у більшості напрямків. "Як тільки Україна виконає взяті на себе зобов'язання, готові рухатися далі в підтримці її макрофінансової стабільності і реформ", - сказав В.Домбровскіс.

Наступний візит місії Європейського Союзу з оцінки виконання 4-ї програми макрофінансової допомоги ЄС запланований на 13-15 березня 2019 року.

Як повідомлялося, 12 лютого О.Маркарова заявила, що Мінфін України розраховує залучити 2-й транш макрофіндопомоги ЄС у кінці березня-початку квітня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА