17:00 01.03.2019

Питання продовження контракту з главою "Нафтогазу" поза компетенцією Кабміну - Коболєв

2 хв читати
Питання продовження контракту з главою "Нафтогазу" поза компетенцією Кабміну - Коболєв

Питання продовження або припинення контракту з главою НАК "Нафтогаз України", як і питання суми його заробітної плати не входить до компетенції Кабінету Міністрів України, повідомив глава НАК Андрій Коболєв на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

"Якщо уважно подивитися закон "Про акціонерні товариства", зокрема, 52 статтю, там чітко прописано, що умови мого контракту, його припинення, сума оплати є виключними повноваженнями наглядової ради. Лише вона має право визначати такі питання", - сказав він.

А.Коболєв висловив сподівання, що вирішення питання про розмір його заробітної плати буде відкладено до завершення виборів для запобігання передвиборним маніпуляціям.

Як повідомлялося, наглядова рада "Нафтогазу" проголосувала за необхідність продовження повноважень А.Коболєва, контракт з яким за рішенням Кабміну добігає кінця 22 березня, але не прийняла остаточного рішення без узгодження з урядом. Рада запропонувала прем'єр-міністру продовжити термін, визначений Кабміном, щоб обговорити деталі нової угоди з главою НАК.

Раніше з посиланням на видання "Економічна правда" повідомлялося, що НР "Нафтогазу України" також залучила зовнішнього консультанта, який підтвердив ринковий рівень пропонованої А.Коболєву місячної заробітної плати в розмірі 2,08 млн грн.

НР запропонувала уряду і МЕРТ протягом першого тижня березня провести зустріч для врегулювання питання про зарплати правління НАК для продовження роботи керівного складу компанії.

Раніше Кабмін заявив про намір переглянути у бік скорочення заробітну плату керівників державних компаній, зокрема НАК "Нафтогаз України". У свою чергу, глава компанії А.Коболєв зазначив, що розмір його грошової винагороди відповідає постанові Кабінету Міністрів, на базі якої встановлювалися зарплати керівникам великих стратегічних держкомпаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА