17:43 01.03.2019

Україна залучила другий кредит на 529 млн євро під гарантію Світового банку - Мінфін

2 хв читати
Україна залучила другий кредит на 529 млн євро під гарантію Світового банку - Мінфін

Україна 28 лютого залучила у Deutsche Bank кредит на суму 529 млн євро під гарантію Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР, група Світового банку), повідомляється на веб-сайті Міністерства фінансів.

Кошти отримано двома траншами: транш "А" в розмірі EUR240 млн із терміном погашення чотири роки і транш "В" у розмірі EUR289 млн із терміном остаточного погашення 10 років (через чотири роки та шість місяців після залучення коштів позика підлягає поступовому погашенню певними сумами кожні півроку).

За кредитом було використано другу частину гарантії в сумі $375 млн в євровому еквіваленті із загальної суми гарантії Світового банку (СБ) у розмірі $750 млн.

Як повідомлялося, рада виконавчих директорів СБ 18 грудня 2018 року схвалила надання Україні гарантій у розмірі $750 млн як підтримку державної політики.

Зазначена гарантія допоможе Україні залучити до державного бюджету на міжнародних ринках майже $1 млрд.

Наприкінці грудня 2018 року Україна залучила у Deutsche Bank кредит на EUR349,3 млн. За кредитом було використано частину гарантії в сумі $375 млн в євровому еквіваленті.

Наразі СБ веде переговори з Міністерством фінансів України про ініціювання нової програми гарантій під державні запозичення.

За даними СБ прогрес у переговорах залежатиме від прогресу реформ. При цьому СБ готовий обговорювати таку програму і з новим урядом, якщо необхідні реформи не буде імплементовано в рамках каденції чинного.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

НЕФКО та E5P підписали грантові угоди на EUR3,46 млн на проєкти у Вінниці та Чорткові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА