21:26 12.03.2019

Комітет ВР у середу розгляне законопроекти про незаконне збагачення

2 хв читати

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на своєму засіданні в середу, 13 березня, розгляне законопроекти, що передбачають кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Згідно з порядком засідання, оприлюдненим на сайті комітету, першими питаннями стоять президентський законопроект (№10110) про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо відповідальності за незаконне збагачення, а також чотири альтернативних депутатських ініціативи.

Водночас у порядку комітету відсутній законопроект авторства голови фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко (№10103), який вносить зміни до тої самої статті КК, що і вищезгадані проекти закону.

Як повідомлялося, КС за конституційним поданням 59 народних депутатів України визнав неконституційною ст. 368-2 КК України про незаконне збагачення, оскільки її положення не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості.

Зміни в ст. 368-2 КК про незаконне збагачення з'явилися в 2015 році. Відповідний законопроект №1660-д український парламент ухвалив у цілому в лютому 2015 року. Він став одним із законопроектів у пакеті антикорупційних ініціатив і був умовою для лібералізації візового режиму з ЄС, а також продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

28 лютого в Верховній Раді зареєстровано законопроект президента України Петра Порошенка про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо відповідальності за незаконне збагачення (№10110).

Він покладає на органи досудового розслідування зобов'язання доводити правомірність отримання представником влади у власність активів і покарання за незаконне збагачення, коли немає ознак зловживання службовим становищем і хабарництва.

До президентського законопроекту народні депутати подали ще чотири альтернативних ініціативи.

Крім того, в один день із законопроектом глави держави лідер партії "Батьківщина" Ю.Тимошенко зареєструвала законопроект (№10103) зі змінами до Кримінального кодексу стосовно відповідальності особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за отримання у власність активів незаконним шляхом.

7 березня президент України П.Порошенко закликав Верховну Раду невідкладно ухвалити нову редакцію статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА