13:37 13.03.2019

Фонд енергоефективності відібрав перші 15 ОСББ, які отримають фінансування

1 хв читати
Фонд енергоефективності відібрав перші 15 ОСББ, які отримають фінансування

Фонд енергоефективності відібрав перші 15 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), які отримають гранти для реалізації енергоефективних заходів.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонально розвитку Геннадій Зубко на форумі "Від енергоефективності до енергонезалежності" в Києві у вівторок.

Нині на об'єктах ОСББ проведено енергоаудит і розробляються проекти необхідних заходів щодо скорочення енергоспоживання.

Як повідомлялося, на початку лютого Координаційна рада донорів Фонду енергоефективності і Мультидонорський трастовий фонд, створений для підтримки реформи енергоефективності в Україні, затвердили грантову політику Фонду енергоефективності.

Для перших 300 проектів рекомендований розмір гранту становитиме: для пакета А ("легкий") - 40%, для пакета Б ("комплексний") - 50%, а також додатково "плюс" 20% для ОСББ, в яких проживає більше ніж 50% субсидіантів.

Гранти виплачуватимуть у рівних частках із Фонду енергоефективності та Мультидонорського трастового фонду. Виділені кошти покриватимуть енергоаудит, проектну документацію, матеріали, обладнання і вартість робіт у відсотках відповідно до грантової політики.

Як повідомлялося, у квітні-2018 ЄС, Німеччина та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підписали угоду про співфінансування Фонду енергоефективності, створення Мультидонорського фонду, і в червні Україна отримала перший транш розміром EUR50 млн.

У грудні-2018 Європейський Союз надав другий транш на підтримку Фонду енергоефективності розміром EUR54 млн.

У держбюджеті України на 2019 рік передбачено 1,6 млрд грн на підтримку Фонду енергоефективності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА