20:25 13.03.2019

Clearstream уклала з НБУ угоду про відкриття "лінку" на Україну

1 хв читати
Clearstream уклала з НБУ угоду про відкриття "лінку" на Україну

Міжнародний депозитарій цінних паперів Clearstream і Національний банк України (НБУ) в середу підписали угоду про кореспондентські відносини для подальшого відкриття рахунку в цінних паперах у депозитарії центробанку.

Як повідомляється на сайті НБУ, цей крок є ключовим етапом в очікуваному найближчим часом відкритті "лінку" між Нацбанком і Clearstream.

НБУ зазначає, що встановлення "лінку" з Clearstream спростить доступ іноземних інвесторів до українського ринку цінних паперів, а саме облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

"Розрахунки за гривневими ОВДП здійснюватимуться через систему ICSD, що зменшить трансакційні й часові витрати інвесторів на проведення таких операцій", - наголошує НБУ.

"Цей крок стане наріжним каменем нашої майбутньої моделі доступу до облігацій внутрішньої державної позики України. Ми з нетерпінням очкуємо подальшого прискорення наших проектів з українськими партнерами", - наводяться в повідомленні слова керівника відділу глобальних ринків Clearstream Яна Віллемса.

"Кореспондентські відносини з міжнародним депозитарієм дадуть змогу Україні прискорити інтеграцію до світового ринку капіталу", - наводяться слова заступника голови НБУ Олега Чурія.

"За останні три роки ми системно розвивали первинний ринок ОВДП, приводячи його у відповідність до найкращих міжнародних практик. Початок діяльності Clearstream в Україні – це довгоочікуваний крок на шляху відкриття українського ринку ОВДП для іноземних інвесторів", - додала міністр фінансів Оксана Маркарова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА