14:33 14.03.2019

НБУ не бачить загрози затримки траншу МВФ після скасування КС норми про незаконне збагачення

2 хв читати
НБУ не бачить загрози затримки траншу МВФ після скасування КС норми про незаконне збагачення

Технічна місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) під час нещодавнього візиту до Києва порушувала питання скасування Конституційним судом (КС) норми про незаконне збагачення, водночас Національний банк України (НБУ) не бачить у цьому загрози для подальшої співпраці з фондом, повідомив голова центробанку Яків Смолій.

"Місія була технічна. Справді, питання рішення КС обговорювалося. Але на сьогодні жодних рішень не було прийнято. Ми продовжуємо працювати у звичайному режимі й не бачимо в цьому якихось ризиків для співпраці з МВФ і отримання чергових траншів", - сказав він під час монетарного брифінгу в Києві в четвер.

Як повідомлялося, КС за конституційним поданням 59 народних депутатів України визнав неконституційною ст. 368-2 КК України про незаконне збагачення, оскільки її положення не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості.

Зміни до ст. 368-2 КК про незаконне збагачення з'явилися у 2015 році. Відповідний законопроект український парламент прийняв у цілому в лютому 2015 року. Він став одним із законопроектів у пакеті антикорупційних ініціатив і був умовою для лібералізації візового режиму з ЄС, а також продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Нову програму співпраці між Україною і МВФ у рамках механізму stand-by було затверджено 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько $3,9 млрд. При цьому SDR1 млрд (близько $1,4 млрд) надано відразу, тоді як решту коштів буде надано за підсумками перегляду програми в травні та вересні 2019 року.

У період з 5 по 13 березня в Україні працювала технічна місія МВФ, яка планувала оцінити ситуацію в економічній сфері країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

Більшість банкірів очікують зниження облікової ставки НБУ на 0,5 п.п.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА