11:42 15.03.2019

ЄБРР і ЄС відкрили кредитну лінію на EUR60 млн для фінансування МСП в Україні

1 хв читати
ЄБРР і ЄС відкрили кредитну лінію на EUR60 млн для фінансування МСП в Україні

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і ЄС запускають кредитну лінію EU4Business-ЄБРР обсягом EUR60 млн для фінансування проектів малих і середніх підприємств (МСП) в Україні, повідомив керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

"Ми запускаємо зараз кредитну лінію в Україні. Її розмір - приблизно EUR60 млн. Лінія призначена для МСП, для використання підприємствами можливостей, які відкриваються через Угоду про поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі (ПВЗВТ) між ЄС та Україною", - сказав він.

За словами М.Патроне, в рамках цієї кредитної лінії позичальники зможуть отримати довгострокові кредити в сумі до EUR3 млн. Кредити надаватимуться в гривні.

"Ця кредитна лінія - це інтеграція в географічному та економічному планах. Після створення ПВЗСТ між ЄС і Україною перед місцевими компаніями відкрилися численні можливості. Запуск кредитної лінії EU4Business-ЄБРР дає місцевим МСП, які забезпечують майже 80% робочих місць у країні, але на які поки що доводиться лише приблизно 40% ВВП, додатковий доступ до фінансування для того, щоб вони могли і надалі розвиватися, ставати більш конкурентоспроможними та відповідати стандартам ЄС", - зазначив М.Патроне.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА