15:58 15.03.2019

Фінансування НСТУ буде передбачено в проекті Бюджетної декларації на 2020-2022 роки - Мінфін

2 хв читати
Фінансування НСТУ буде передбачено в проекті Бюджетної декларації на 2020-2022 роки - Мінфін

Міністерство фінансів України розглядає можливість підвищення фінансування ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія" (НСТУ) в наступні три роки, що буде відображено в проекті Бюджетної декларації на 2020-2022 роки.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Мінфіну, заступник міністра фінансів Юрій Джигир на зустрічі з членами наглядової ради НСТУ і представником медійних проектів Офісу Ради Європи в Україні повідомив, що наразі міністерство розпочало підготовку проекту трирічної Бюджетної декларації, і питання фінансової підтримки суспільного мовника перебуває в полі уваги Мінфіну.

Ю.Джигир наголосив, що це одна з ключових реформ, спрямованих на впровадження європейських стандартів в Україні, і її успішність залежить від повноцінного фінансування.

У міністерстві зазначають, що трирічна Бюджетна декларація дасть змогу вирішити питання захисту бюджетів НСТУ від політичного впливу, а також забезпечить стабільний обсяг фінансування мовника.

За словами Ю.Джигира, цей документ містить "стелі" - граничні показники видатків на наступні три роки, що зафіксує виділений обсяг коштів на суспільне мовлення і послужить своєрідним захистом від політичних впливів, людського чинника та урізання фінансів.

На думку Мінфіну, така передбачуваність бюджетної політики та прогнозування на кілька років уперед стане орієнтиром для розробки стратегій суспільного мовника, підґрунтям для надійного планування та забезпечить високу якість контенту.

Водночас, з метою ефективного використання бюджетних коштів, НСТУ має вжити заходів щодо впорядкування умов оплати праці, перегляду напрямів використання бюджетних коштів та коштів, отриманих від здійснення власної фінансово-господарської діяльності, та їх використання на пріоритетні напрями діяльності телерадіокомпанії.

Відповідно до закону "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України", бюджетне забезпечення "Національної суспільної телерадіокомпанії України" (ПАТ НСТУ) має становити 0,2% видатків загального фонду державного бюджету за попередній рік. Ця сума становить понад 2 млрд грн.

На сьогодні діяльність НСТУ фінансується із загального фонду держбюджету, і рішення про обсяг щорічного бюджетного призначення ухвалюють під час бюджетного процесу.

Як зазначають представники НСТУ, за такого підходу є ризики політичного впливу, тиску на контент і заниження бюджетів Суспільного мовлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА