20:01 19.03.2019

"Нафтогаз" у квітні запропонує промспоживачам ціну на природний газ на 16% нижчу, ніж ціна за ПСЗ

2 хв читати
"Нафтогаз" у квітні запропонує промспоживачам ціну на природний газ на 16% нижчу, ніж ціна за ПСЗ

НАК "Нафтогаз України" у квітні 2019 року знизить ціну на природний газ, що відпускається промисловим споживачам, до 7 тис. 188 грн за 1 тис. куб м (із ПДВ), що на 16% менше, ніж ціна на газ, що відпускається в Україні за спеціальними зобов'язаннями (ПСЗ) для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ).

Згідно з повідомленням прес-служби НАК, ціна на газ для промспоживачів у квітні знизиться на 19,1% порівняно з ціною в березні. Зазначена вартість актуальна для споживачів, що закуповують газ в обсязі понад 50 тис. куб. м на місяць, на умовах передоплати і за відсутності боргів перед компанією.

З огляду на вигідну ринкову ситуацію "Нафтогаз України" також має намір у квітні знизити ціну на природний газ для своїх побутових споживачів у Кіровоградській та інших областях. Вартість буде знижено на 2% (порівняно з ціною газу, що відпускається іншими компаніями за ПСЗ, - 8 тис. 550 грн за 1 тис. куб м) - до 8 тис. 380 грн за 1 тис. куб м (із ПДВ) за рахунок незастосування максимальної торговельної надбавки, дозволеної законодавством.

Цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 квітня 2019 року для промислових споживачів, що працюють на умовах оплати протягом або після періоду постачання, "Нафтогаз" додатково оприлюднить до кінця місяця з урахуванням ринкової кон'юнктури.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" у березні 2019 року знизив ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 15,1% порівняно з лютим - до 8 тис. 886,00 грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ).

У березні голова правління НАК Андрій Коболєв заявив про можливе зниження у квітні 2019 року ціни імпортованого газу нижче за встановлений для населення рівень, затверджений постановою Кабміну (8550 грн/тис. куб. м). У зв'язку з цим А.Коболєв знову запропонував уряду скасувати режим спецзобов'язань і відкрити ринок побутових споживачів для конкуренції між постачальниками.

В Україні з 1 жовтня 2015 року скасовано державне регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, окрім населення і ТКЕ для потреб населення. Відтоді "Нафтогаз" постачає газ промспоживачам, бюджетним організаціям та іншим суб'єктам господарювання на ринкових умовах.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА