15:28 20.03.2019

Глава Міненерговугілля розкритикував діяльність "Нафтогазу" та його голови у частині реалізації планів збільшення видобутку газу

2 хв читати
Глава Міненерговугілля розкритикував діяльність "Нафтогазу" та його голови у частині реалізації планів збільшення видобутку газу

 Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик вважає незадовільною роботу НАК "Нафтогаз України" у частині збільшення видобутку природного газу та поставив під сумнів раціональність застосовуваних компанією для цього методів.

"Програма, яку ухвалив уряд із видобутку газу, абсолютно провалена. Зростання видобутку немає, при тому, що було вкладено надзвичайно великі кошти", - висловив своє невдоволення міністр журналістам після засідання уряду в середу, відзначивши на цьому тлі успіхи зі збільшення видобутку окремих приватних компаній.

Раніше цього дня Кабінет Міністрів України та наглядова рада НАК досягли угоди щодо продовження на рік - до березня 2020 року - контракту з правлінням компанії, зокрема його головою Андрієм Коболєвим, за підсумками чого уряд ухвалив відповідне рішення.

Видобуток природного газу в Україні в 2018 році збільшився на 0,5% порівняно з 2017 роком - до 20 млрд 897,7 млн куб. м. Підприємства НАК "Нафтогаз України" за зазначений період збільшили видобуток газу на 0,9% - до 16 млрд 506,3 млн куб. м. Зокрема, "Укргазвидобування" збільшило видобуток газу на 1,2% - до 15 млрд 419,6 млн куб. м, тоді як "Укрнафта" знизила на 2,1% - до 1,078 млрд куб. м. "Чорноморнафтогаз" зберіг на рівні позаминулого року - 8,7 млн куб. м. Решта нафтогазовидобувних компаній, що працюють у країні, в 2018 році знизила видобуток газу на 1% порівняно з 2017 роком - до 4 млрд 391,4 млн куб. м.

Програма "20/20" передбачає збільшення видобутку газу до 15,2 млрд куб. м - у 2017 році, 16,5 млрд куб. м - у 2018 році, 18,3 млрд куб. м - у 2019 році, 20,1 млрд куб. м - у 2020 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА