18:43 20.03.2019

РНБО України повторно обмежила виведення капіталів з українських "дочок" Сбербанку, ВТБ і ЗЕБ

2 хв читати
РНБО України повторно обмежила виведення капіталів з українських "дочок" Сбербанку, ВТБ і ЗЕБ

 Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) повторно внесла до санкційного списку, введеного в дію указом президента України №82/2019 від 19 березня 2019 року, ПАТ "Сбербанк", ПАТ "Промінвестбанк", ПАТ "ВТБ банк" і АТ "БМ-2018".

Згідно з доповненням до документа, оприлюдненим на сайті президента України Петра Порошенка, ці санкції впроваджуються терміном на два роки.

Відповідно до цього рішення обмежується виведення капіталів із цих фінустанов за межі України на користь пов'язаних з банком осіб.

Президент України Петро Порошенко своїм указом №82/2019 ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) від 19 березня 2019 "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", зокрема щодо керівників Ради Федерації Федеральних зборів РФ і депутатів Державної думи РФ.

Як повідомляє прес-служба РНБО в середу, з ініціативи Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України та Національного банку України наразі санкції запроваджено стосовно 294 юридичних та 848 фізичних осіб.

До санкційних списків входять фізичні та юридичні особи, залучені до процесу будівництва транспортного переходу через Керченську протоку; причетні до збройного нападу та захоплення українських військових катерів, а також до незаконного утримування українських моряків; ті, які організовували та сприяли проведенню псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей, Кримського півострова; демонстративно порушували українське законодавство щодо в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію українського Криму; які розповсюджують видавничу продукцію антиукраїнського змісту; ті, хто незаконно отримав і використовує музейне зібрання, що належить Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА