13:09 21.03.2019

Роботи з виготовлення РН "Зеніт" для S7 Sea Launch Ltd ведуться відповідно до узгодженого із замовником графіку - "Південмаш"

1 хв читати
Роботи з виготовлення РН "Зеніт" для S7 Sea Launch Ltd ведуться відповідно до узгодженого із замовником графіку - "Південмаш"

У ДП "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" (ПМЗ, Дніпро) не мають офіційної інформації про можливе розірвання укладеного в 2017 році із S7 Sea Launch Ltd контракту на виготовлення ракет-носіїв (РН) "Зеніт" для відновлення запусків із морського космодрому Sea Launch, роботи за контрактом ведуться відповідно до узгодженого раніше із замовником плану-графіку, повідомила прес-служба ПМЗ.

Як випливає з розміщеного в четвер на сайті ПМЗ повідомлення прес-служби, "підприємство має укладений навесні 2017 року контракт на виробництво дванадцяти ракет-носіїв "Зеніт". Замовник - зареєстрована в США компанія S7 Sea Launch Limited. На сьогодні на "Південмаші" розміщено замовлення на виготовлення перших трьох ракет-носіїв "Зеніт", за яким від замовника отримано часткове фінансування. Роботи виконуються у відповідності з узгодженим сторонами планом-графіком".

"Наразі "Південмаш" не має офіційних повідомлень від замовника щодо можливого припинення контракту. Зі свого боку "Південмаш" не має наміру виступати ініціатором у цьому питанні", - уточнюють у прес-службі.

У четвер низка ЗМІ, включаючи російські, з посиланням на неназвані джерела, повідомили про те, що керівництво російської S7 Space нібито поінформувало "Південмаш" про припинення та заплановане розірвання контракту на виробництво РН "Зеніт" для відновлення запусків із космодрому Sea Launch.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА