Економіка

Кабмін погодив реструктуризацію боргу "Нафтогазу" перед Ощадбанком

Кабінет Міністрів погодив чергову реструктуризацію заборгованості НАК "Нафтогаз України" перед Ощадбанком (Київ) за кредитним договором №220/31/2 від 30 грудня 2008 року.

Відповідне рішення уряд ухвалив 20 березня.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту підготовленого до затвердження розпорядження, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна", наразі загальна сума заборгованості НАК становить 9,845 млрд грн, кінцевий термін її погашення - 9 червня 2020 року. Відповідно до умов договору, заборгованість на загальну суму 3,8 млрд грн "Нафтогаз" зобов'язаний погасити до 1 червня 2019 року.

Відповідно до прогнозованого дефіциту грошових коштів для виконання першочергових зобов'язань протягом березня-травня цього року, а також з урахуванням заборгованості споживачів (насамперед підприємств теплокомуненерго, ТКЕ) в сумі 42,5 млрд грн перед НАК за поставлений природний газ, компанія не має можливості спрямовувати кошти на інші цілі, зокрема на погашення кредитної заборгованості.

"З огляду на це компанія провела з АТ "Ощадбанк" переговори. Досягнуто домовленості про перенесення терміну погашення зазначеної заборгованості на 2020 рік", - ідеться в тексті документа.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберіг

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ