18:37 21.03.2019

Заборона англійського суду "Газпрому" на виведення активів з Англії та Нідерландів надалі діє - "Нафтгогаз"

2 хв читати
Заборона англійського суду "Газпрому" на виведення активів з Англії та Нідерландів надалі діє - "Нафтгогаз"

Англійський комерційний суд призупинив провадження у справі про примусове виконання на території Англії та Уельсу рішення Стокгольмського арбітражу у транзитному спорів "Нафтогазу" і "Газпрому", наклавши на "Газпром" певні зобов'язання, зокрема щодо неприховування та невиведення своїх активів з юрисдикцій Англії та Нідерландів, заявляє прес-служба української компанії.

"Крім того, "Газпром" зобов'язаний протягом 28 днів з моменту задоволення клопотання надати грошове забезпечення на рахунок суду чи ескроу рахунок одного з лондонських банків як гарантію виконання вимог суду", - йдеться в повідомленні НАК "Нафтогаз України".

Українська компанія зазначає, що якщо "Газпром" ухилятиметься від виконання рішення Англійського комерційного суду, то до нього буде застосовано санкції у вигляді штрафів або притягнення до кримінальної відповідальності директорів чи інших посадовців, а "Нафтогаз" зможе безперешкодно продовжити виконання рішення Стокгольмського арбітражу на території Англії та Уельсу.

НАК додає, що нині в Нідерландах триває процес щодо активів "Газпрому", які були "заморожені" на вимогу "Нафтогазу" у рамках забезпечення. Рішення британського комерційного суду на це провадження не впливає, уточнює українська компанія. Вона нагадує, що подала заяву до Голландського апеляційного суду про визнання та примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу в транзитному спорі у вересні минулого року, "Газпром" вирішив не захищатися, і його представники не з’явилися на усні слухання в січні, тому невдовзі очікується рішення.

Раніше в четвер "Газпром" повідомив, що англійський суд 15 березня 2019 року призупинив провадження у справі про визнання і виконання на території Англії та Уельсу рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого 2018 року щодо розгляду між "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України" у рамках контракту на транзит газу до закінчення провадження в апеляційній інстанції суду округу Свеа (Швеція).

"«Газпром» продовжить захищати свої права", - наголосила російська компанія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА