16:33 25.03.2019

Wizz Air і SkyUp можуть почати здійснювати рейси з Чернівців - Порошенко

2 хв читати
Wizz Air і SkyUp можуть почати здійснювати рейси з Чернівців - Порошенко

Угорський бюджетний авіаперевізник Wizz Air зацікавлений у запуску міжнародних рейсів із Чернівців, повідомив президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Чернівецької області наприкінці минулого тижня.

"Сьогодні актуальна реконструкція та модернізація Міжнародного аеропорту "Чернівці" імені мого друга Леоніда Каденюка. Надійшли пропозиції від лоукостерів Wizz Air, SkyUp для нових міжнародних рейсів із Чернівців. І це класно, це добре. Лоукост - означає, що це ще й дешево. І це правильно", - сказав він.

Крім того, як повідомив П.Порошенко, вивчається можливість базування в аеропорту "Чернівці" транспортної компанії "Вулкан Ейр".

Раніше повідомлялося, Мінінфраструктури вважає за необхідне реконструювати низку регіональних аеропортів, зокрема, щоб аеропорт "Чернівці" міг приймати повітряні судна типу Boeing-737-800/900, Аirbus-320/321.

Пасажиропотік аеропорту "Чернівці" в 2018 році становить 72,97 тис. осіб, що на 51% вище ніж показник 2017 року.

МА "Чернівці" - аеропорт у південно-західній частині України, за 30 кілометрів від кордону з Румунією. У 1999 році згідно з розпорядженням уряду він отримав статус міжнародного.

В аеропорту є дві злітно-посадкові смуги. Основна використовується в повсякденній роботі для приймання/відправлення повітряних суден, має асфальтобетонне покриття, завдовжки 2216 м і завширшки 42 м, за несною здатністю належить до класу 2 (PCN 21/F/D/W/T) і дає змогу приймати літаки типу Ан-12, Як-42, Ту-134, Boeing-737, Аirbus-320. Додаткова – ґрунтова, розташована паралельно основній, у роботі аеропорту не використовується. Пропускна здатність аеропорту становить 12 зльотів/посадок на годину.

КП "МА "Чернівці" в 2017 році збільшило виручку в 3,3 раза - до 14,1 млн грн, проте його чистий збиток становив 1,58 млн грн порівняно з чистим збитком 0,02 млн грн роком раніше.

Згідно з інформацією на сайті аеропорту, нині регулярні рейси до нього раз на день здійснює авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" на літаку Embraer-90.

Основним видом діяльності ТОВ "Вулкан Ейр" є авіаційні вантажні перевезення. У серпні 2017 року комісія Державіаслужби з розгляду питань про права на експлуатацію повітряних ліній надала право авіакомпанії виконувати рейси майже до 150 країн світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

"Метінвест" у I кв. наростив сплату податків до бюджету України на 70%, до 4,2 млрд грн - СЕО

ПриватБанк перерахував до бюджету майже 50 млрд грн податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік

Україна в суботу передавала надлишки е/е Польщі обсягом 1600 МВт-год і обмежувала ВДЕ - Міненерго

Сума завданих збитків унаслідок ворожих обстрілів Курахівської ТЕС становить майже 1 млрд грн - ОВА

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи "Зроблено в Україні"

Ракетний удар РФ зруйнував ємності з агропродукцією в порту Південний

Кількість офіційно безробітних українців у березні зросла на 8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА