19:45 27.03.2019

Україна і Туреччина обговорили в рамках міжнародної LIMA-2019 стан і перспективи поглиблення двостороннього ВТС

2 хв читати
Україна і Туреччина обговорили в рамках міжнародної LIMA-2019 стан і перспективи поглиблення двостороннього ВТС

Україна і Туреччина зацікавлені в подальшому нарощуванні взаємовигідного двостороннього ВТС.

Згідно з повідомленням прес-служби держконцерну "Укроборонпром" у середу, хід реалізації досягнутих раніше домовленостей в ВТС між Києвом і Анкарою, а також перспективи поглиблення взаємовигідного партнерства між оборонними комплексами країн, стали предметом переговорів, що пройшли в рамках 15-ї міжнародної оборонної LIMA-2019 (о. Лангкаві, Малайзія) глави "Укроборонпрому" Павла Букіна з головою комітету з питань оборонної промисловості Туреччини Ісмаїлом Деміром.

"Сторони запевнили, що будуть надавати максимального сприяння і високого пріоритету вже існуючим і запланованим проектам", - уточнює прес-служба.

У переговорах взяли участь глави дипмісій України і Туреччини в Малайзії Олександр Нечитайло та Мерві Кавакчі.

Київ і Анкара активізували двостороннє ВТС у новій геополітичній ситуації в 2014 році. Серед перспективних напрямків співпраці розглядаються бронетанкобудування, авіадвигунобудування, радіолокація, навігація, зв'язок, ракетне озброєння.

Восени 2016 року, держфірма "Укрінмаш", що входить в "Укроборонпром" і турецька Havelsan Hava Elektronik Sanayi підписали угоду про спільну розробку засобів радіотехнічної розвідки (РТР).

Нині турецька Aselsan разом з американською Harris виступає основним закордонним партнером України в програмі переозброєння ЗСУ новими системами тактичного зв'язку УКХ і КВ-діапазону, що відповідають стандартам НАТО.

За підсумками минулих у березні випробувань українського військового держзамовника, на озброєння ЗСУ поставлені турецькі оперативно-тактичні Bayrаktar TB-2, оснащені високоточними авіабомбами MAM-L турецької Roketsan.

LIMA-2019 - міжнародна виставка військово-морської і авіакосмічній промисловості, що проходить 26-30 березня на о.Лангкаві (Малайзія), одна з найбільших спеціалізованих виставок Південно-Східної Азії. За даними організаторів, у роботі виставки беруть участь понад 500 оборонних підприємств з більш ніж 30 країн. Україна презентує на LIMA-2019 перспективні розробки в сфері авіа-і бронетанкобудування, радіолокації, високоточного наземного озброєння.

Сьогодні в Києві очікують розширення позицій України на регіональних збройових ринках країн Південно-Східної Азії та Близького Сходу з урахуванням, зокрема, введених США та ЄС санкцій щодо працюючих в інтересах оборонного сектора РФ компаній.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА