14:35 28.03.2019

ЄІБ виділить на реалізацію проекту "Безпечне місто" в Харкові EUR 21 млн

1 хв читати
ЄІБ виділить на реалізацію проекту "Безпечне місто" в Харкові EUR 21 млн

Перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов і старший фахівець департаменту транспорту Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Іштван Хайцінгер обговорили участь ЄІБ у створенні системи "Безпечне місто".

"Під час зустрічі сторони домовилися, що на реалізацію проекту "Безпечне місто" ЄІБ виділить Харкову EUR 21 млн", - повідомляє прес-служба Харківської міськради в четвер.

Крім того, І.Терехов і І.Хайцінгер обговорили спільні проекти, що вже реалізує міська влада спільно з ЄІБ. Серед них - будівництво двох нових станцій метро в напрямку аеропорту та електродепо на Олексіївці, а також закупівля нових сучасних вагонів для метрополітену (ЄІБ виділяє на ці проекти EUR 160 млн).

Крім того, за кредитні кошти ЄІБ (EUR 10 млн) заплановано закупівлю нових тролейбусів. За словами І.Терехова, цей проект перебуває на завершальній стадії узгодження в Міністерстві фінансів України, і новий рухомий склад для КП "Тролейбусне депо №3" заплановано закупити в січні наступного року.

Як повідомлялося, впровадження в Харкові системи "Безпечне місто" передбачає встановлення камер відеоспостереження по всьому місту, зокрема і на дорогах, а також будівництво Ситуаційного центру в районі аеропорту, де працюватимуть усі служби, зокрема ДСНС, поліція, "швидка допомога", комунальні підприємства, "Харківміськгаз" та ін. Початок будівництва центру заплановано на 2020 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА