12:36 01.04.2019

Кабмін рекомендував ДП "Укрінтеренерго" з 1 квітня продавати е/е за вільними цінами споживачам, яких воно обслуговувало як постачальник "останньої надії"

2 хв читати
Кабмін рекомендував ДП "Укрінтеренерго" з 1 квітня продавати е/е за вільними цінами споживачам, яких воно обслуговувало як постачальник "останньої надії"

Кабінет Міністрів рекомендував держпідприємству "Укрінтеренерго" як постачальнику "останньої надії" (ПОН) укласти з 1 квітня договору на поставку е/е за вільними цінами з споживачами, в яких закінчився дозволений законом 90-денний термін перебування у нього на постачанні, які не змогли укласти договір з новим постачальником.

Така рекомендація закріплена розпорядженням уряду від 27 березня №200-р.

Уряд також рекомендував "Укрінтеренерго" укласти договори про реструктуризацію заборгованості зі споживачами, які накопичили заборгованість за е/е.

Передбачається, що таким чином вдасться уникнути масових відключень проблемних категорій споживачів - передусім водопостачальних та вугледобувних підприємств.

Водночас досі немає даних про те, скільки споживачів ПОН не змогли знайти нового постачальника і чи почало "Укрінтеренерго" укладати з ними договори за вільними цінами.

Заборгованість споживачів за е/е перед ПОН з початку поточного року становила 1,8 млрд грн. Найбільше заборгували вугледобувні держпідприємства (583 млн грн), КП "Вода Донбасу" (180 млн грн), "Аульський водовід" (близько 100 млн грн).

Як повідомлялося, відповідно до закону "Про ринок електроенергії", з 1 січня 2019 року введено нові правила роботи на роздрібному ринку е/е. Енергопостачальні компанії (обленерго) були розділені на операторів системи розподілу (ОСР) та постачальників. Усі непобутові споживачі мали укласти нові договори на розподіл і постачання е/е. Низка держструктур і комунальних підприємств, зокрема і деякі водоканали, не змогли укласти нові угоди і перейшли на споживання е/е від "постачальника останньої надії" на умови акцептованої поставки. Послуги ПОН коштують на 25-30% дорожче, ніж у ПУУ та інших постачальників. Максимальний період, протягом якого можна користуватися послугами ПОН, - 90 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА