13:04 01.04.2019

"ДТЕК Дніпровські електромережі" змушені відключити від енергопостачання об'єкти критичної інфраструктури через відсутність у них постачальника

2 хв читати
"ДТЕК Дніпровські електромережі" змушені відключити від енергопостачання об'єкти критичної інфраструктури через відсутність у них постачальника

 "ДТЕК Дніпровські електромережі" змушені виконати вимогу держпідприємства (ДП) "Укрінтеренерго" як постачальника "останньої надії" (ПОН) і припинити електропостачання з 1 квітня 2019 року споживачам, у яких закінчився термін договору з ПОН, а договори з новими постачальниками не були укладені.

Про це повідомила прес-служба компанії в понеділок.

У повідомленні наголошується, що в березні "Укрінтеренерго" подало заявки на відключення від електропостачання комунального підприємства "Марганецький водоканал", держпідприємства "Бар'єр" (обслуговування хвостосховищ радіоактивних відходів), "Цирконій" (випуск продукції, що забезпечує потреби ядерно-паливного циклу для країни), ТОВ "Криворізький завод гірничого машинобудування", а також міжнародного аеропорту "Кривий Ріг".

"ДТЕК Дніпровські електромережі" нагадують, що Кабінет Міністрів 27 березня розпорядженням №200-р рекомендував ДП "Укрінтеренерго" з 1 квітня 2019 року укласти договори на постачання електроенергії за вільними цінами з усіма споживачами, які раніше перебували у нього на постачанні електроенергії як у постачальника "останньої надії", і не знайшли нового постачальника.

Водночас, як зазначили в компанії, на 31 березня вона не отримала повідомлення про укладення ДП "Укрінтеренерго" нових договорів з такими клієнтами, як не отримувала і повідомлення про відкликання заявки на відключення. ОСП зобов'язаний виконати вимоги законодавства і задовольнити заявку ПОН у означений термін - 1 квітня 2019 року, наголошується в повідомленні.

"ДТЕК Мережі" - операційний холдинг у структурі енергетичного холдингу "ДТЕК". До нього входять "ДТЕК Київські електромережі", "ДТЕК Дніпровські електромережі", "ДТЕК Донецькі електромережі", "ДТЕК Високовольтні мережі", "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля".

Як повідомлялося, відповідно до закону "Про ринок електроенергії", з 1 січня 2019 року введено нові правила роботи на роздрібному ринку е/е. Енергопостачальні компанії (обленерго) були розділені на операторів системи розподілу (ОСР) та постачальників. Усі непобутові споживачі мали укласти нові договори на розподіл і постачання е/е. Низка держструктур і комунальних підприємств, зокрема і деякі водоканали, не змогли укласти нові угоди і перейшли на споживання е/е від "постачальника останньої надії" на умовах акцептованої поставки. Послуги ПОН коштують на 25-30% дорожче, ніж у ПУУ та інших постачальників. Максимальний період, протягом якого можна користуватися послугами ПОН, - 90 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА