13:37 01.04.2019

"ДТЕК Донецькі електромережі" зобов'язані з 1 квітня відключити "Воду Донбасу", яка не має постачальника е/е

2 хв читати
"ДТЕК Донецькі електромережі" зобов'язані з 1 квітня відключити "Воду Донбасу", яка не має постачальника е/е

Київ. 1 квітня. Енергореформи - Оператор системи розподілу "ДТЕК Донецькі електромережі" зобов'язаний з 1 квітня відключити від енергопостачання комунальне підприємство (КП) "Вода Донбасу", яке не змогло знайти нового постачальника е/е через 90 днів перебування на постачанні в "постачальника останньої надії" (ПОН), яким наразі є ДП "Укрінтеренерго".

Як повідомила прес-служба компанії, в березні "Укрінтеренерго" також подало заявки на відключення від електропостачання комунальних підприємств "Костянтинівське ТУ" (Костянтинівка), "Віта" (Красногорівка) і "Керуюча компанія з ЖКГ" (Вугледар).

У березні 40 з 44 клієнтів ПОН у Донецькій області знайшли нових постачальників, зазначається в повідомленні.

"ДТЕК Донецькі електромережі" нагадали, що Кабінет Міністрів 27 березня розпорядженням №200-р рекомендував ДП "Укрінтеренерго" з 1 квітня 2019 року укласти договори на постачання електроенергії за вільними цінами з усіма споживачами, які раніше перебували в нього на постачанні електроенергії як у "постачальника останньої надії" і не знайшли нового постачальника.

Водночас, як зазначили в компанії, на 31 березня вона не отримала повідомлення про укладення ДП "Укрінтеренерго" нових договорів із такими клієнтами, як не отримувала й повідомлення про відкликання заявки на відключення. ОСР зобов'язаний виконати вимоги законодавства й задовольнити заявку ПОН у визначений термін - 1 квітня 2019 року, наголошено в повідомленні.

Як повідомлялося, наприкінці березня КП "Вода Донбасу" оголосило тендер на постачання 356 млн кВт-год. е/е орієнтовною вартістю 954 млн грн (у середньому 2,7 грн за кВт-год. із ПДВ). Аукціон запланований на 31 травня.

Заборгованість КП "Вода Донбасу" за е/е станом на кінець 2018 року, згідно з даними Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП), становила 2,438 млрд грн, а з початку року зросла ще на 181 млн грн.

Відповідно до закону "Про ринок електроенергії", з 1 січня 2019 року впроваджено нові правила роботи на роздрібному ринку е/е. Енергопостачальні компанії (обленерго) були розділені на операторів системи розподілу (ОСР) і постачальників. Усі непобутові споживачі мали укласти нові договори на розподіл і постачання е/е. Низка держструктур і комунальних підприємств, зокрема й деякі водоканали, не змогли укласти нові угоди та перейшли на споживання е/е від "постачальника останньої надії" на умови акцептованого постачання. Послуги ПОН коштують на 25-30% дорожче, ніж у ПОН та інших постачальників. Максимальний період, протягом якого можна користуватися послугами ПОН, - 90 днів.

"ДТЕК Мережі" - операційний холдинг у структурі енергетичного холдингу "ДТЕК". До нього входять "ДТЕК Київські електромережі", "ДТЕК Дніпровські електромережі", "ДТЕК Донецькі електромережі", "ДТЕК Високовольтні мережі", "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА