17:05 01.04.2019

Прихід молодої команди до влади може прискорити ринкові процеси - "Молочний альянс"

3 хв читати
Прихід молодої команди до влади може прискорити ринкові процеси - "Молочний альянс"

Прихід молодої команди на чолі з Володимиром Зеленським до влади може прискорити ринкові процеси, проте це відбудеться не миттєво, вважає голова наглядової ради ГК "Молочний альянс" Сергій Вовченко.

"Я очікую позитивних змін після приходу нового президента. Але не відразу - величезний потяг неможливо зупинити відразу, а потім розгін в іншому напрямку теж потребує часу. Власне, окремої програми підготовки до змін ми не готували. Є річний план розвитку. Можливо, до нього внесемо корективи після інавгурації. Час покаже. Я сподіваюся, що з приходом молодої команди всі ринкові процеси прискоряться. Але для цього потрібно ще пройти етап парламентських виборів", - сказав С.Вовченко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Його оптимізм також розділяє представник середнього бізнесу - власник сільськогосподарського ТОВ "Перемога" Микола Малієнко, яке обробляє 1,3 тис. га земель в Київській області.

"Зеленський сьогодні для нас - загадка, але у нас є надія на позитив. На сьогодні ми маємо багато негативу, пов'язаного із задекларованою держпідтримкою, оскільки вона мізерно використовується фермерами, а основні її кошти йдуть найбільшим агрохолдингам", - зазначив М.Малієнко в коментарі агентству.

На його думку, політична діяльність В.Зеленського формуватиметься тим колом фахівців, яких він запросить до команди. Однак обрання В.Зеленського президентом не прискорить відкриття ринку землі, додав він.

"Відкриття ринку землі настане, цей процес не за горами. Але до цього потрібно підходити виважено. Зараз коштів на викуп земельних ділянок, які захочуть землевласники продати, у малого та середнього бізнесу немає. Тому ми як сільгоспвиробники, через асоціацію "Всеукраїнська аграрна рада", звернемося до претендентів, які пройдуть до другого туру, щоб пояснити, що швидке відкриття ринку призведе до втрати малого та середнього бізнесу в селі", - зазначив він.

Власник виноробної компанії "Колоніст" Іван Плачков також упевнений, що результат другого туру президентських виборів не вплине на відкриття ринку землі.

"Думаю, питання буде вирішено незалежно від того, кого ми оберемо президентом, тому що цього об'єктивно вимагає ситуація", - сказав І.Плачков у коментарі агентству.

Він уточнив, що з точки зору виноробства проблема лежить у двох площинах: необхідність спростити дозвільну систему для організації виноробства в Україні (у Франції 63 тис. виробників вина, а в Україні - лише 60-70), а також вирішувати питання із землею для багаторічних насаджень.

"Для початку потрібно зробити чіткий реєстр землі с/г призначення, і на першому етапі зняти мораторій на землі під багаторічними насадженнями, а потім, після створення реєстру, продовжувати зняття мораторію загалом", - зазначив він.

У свою чергу генеральний директор агрохімічної компанії Grossdorf Андрій Халявка зазначив, що перш ніж ухвалювати рішення щодо відкриття ринку землі в Україні, Володимиру Зеленському в разі перемоги на виборах необхідно розібратися в економічному блоці загалом.

"Насамперед Зеленському потрібно розібратися в економічному блоці. Наразі стоїть питання-наскільки Зеленський буде самостійною фігурою в ухваленні рішень. Якщо буде максимально незалежним наскільки це можливо - очікування непогані. В іншому разі, якщо новий президент буде по руках і ногах зв'язаний Коломойським, то нічого доброго не вийде", - сказав він у коментарі агентству.

Гендиректор Grossdorf зауважив, що нині важко сказати, що нинішньому президенту необхідно зробити, щоб залишитися на своїй посаді, оскільки голоси більшості кандидатів, які не проходять до другого туру, але мають вагомі відсотки, підуть на користь В.Зеленського.

"Ми не знаємо до чого готуватися, але поки що вибори не вплинули на наші рішення. Ми наразі займаємося кількома новими проектами в Україні. Відбувається підготовчий процес, йдеться про відкриття декількох заводів із виробництва КАС в різних областях України", - заявив А.Халявка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА