10:23 02.04.2019

Китайська Sinosure може надати "Нафтогазу" страхове покриття на $1 млрд

2 хв читати
Китайська Sinosure може надати "Нафтогазу" страхове покриття на $1 млрд

НАК "Нафтогаз України" та державне експортне кредитне агентство Китаю Sinosure уклали меморандум про надання групі страхової квоти на $1 млрд, що дасть змогу залучити боргове фінансування і прямі інвестиції з КНР у межах цієї суми.

Відповідно до прес-релізу НАК, отримання страхового покриття Sinosure не потребує державної гарантії, отже, "Нафтогаз" не збільшуватиме навантаження на державний бюджет України для залучення $1 млрд інвестицій у галузь.

На першому етапі під страхове покриття Sinosure планується залучити близько $160 млн для фінансування чинних контрактів АТ "Укргазвидобування" з китайськими корпораціями, які постачають бурове обладнання та здійснюють бурові роботи "під ключ".

На другому етапі ще близько $800 млн планується спрямувати на інші проекти групи "Нафтогаз", які найближчим часом будуть узгоджені з китайською стороною.

У НАК нагадали, що компанія вже має досвід успішної співпраці з Sinosure. У 2018 році завдяки страховому покриттю від Sinosure для "Укргазвидобування" було придбано 13 бурових верстатів вартістю близько $140 млн з відстрочкою платежу на п'ять років. Верстати придбано в китайської компанії Honghua International, що входить до державного аерокосмічного концерну КНР.

Sinosure - державне експортне кредитне агентство КНР, працює за моделлю OECD. Сума застрахованих корпорацією ризиків на кінець 2017 року становила близько $3,4 млрд, її кредитний рейтинг прирівнюється до суверенного рейтингу КНР.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА