14:24 02.04.2019

UTG планує до кінця 2022 року побудувати в Дніпрі БФК Alfa Mall вартістю $100 млн

3 хв читати
UTG планує до кінця 2022 року побудувати в Дніпрі БФК Alfa Mall вартістю $100 млн

Консалтингова компанія UTG (Київ) спільно з партнером-девелопером DC Evolution (Лондон) планує до кінця 2022 року реалізувати в Дніпрі проект багатофункціонального комплексу (БФК) Alfa Mall загальною площею 105 тис. кв. м із п'ятьма житловими будинками і торговельно-розважальним центром.

"У цьому проекті UTG у партнерстві з власниками DC Evolution уперше виступить не просто брокером, а співінвестором і керуючою компанією. Це наш особистий проект у Дніпрі, ми ведемо його повний цикл", - повідомила директор компанії UTG Євгенія Локтіонова під час Retail&Development Business Expo-2019, що відбулася наприкінці минулого тижня в Києві.

Як вона уточнила агентству "Інтерфакс-Україна", обсяг інвестицій у проект становитиме понад $100 млн, учасники проекту мають намір використати власні та кредитні кошти.

БФК Alfa Mall планується побудувати на Запорізькому шосе, 25. Загальна площа проекту становитиме 105 тис. кв. м, орендна - 52 тис. кв. м. Реалізувати проект планують у два етапи. Початок будівництва запланований на 2020 рік, завершення - на кінець 2022 року.

У торговельному центрі розмістяться продовольчий супермаркет (8 тис. кв. м) із виходом до паркінгу, кінотеатр (4 тис. кв. м), розважальні зони для дітей (4 тис. кв. м), а також фітнес-центр (3 тис. кв. м), сполучений із житловим комплексом і розвиваючим парком на даху. Договір оренди UTG поки що не підписує.

"Ми зробили ставку на те, що розмістили універмаги, яких немає в Дніпрі. Відповідно, все Дніпро і Запоріжжя відвідуватимуть цей об'єкт. Чому Запоріжжя? На сьогодні нових проектів там немає, сподіваюся, в найближчі два-три роки там щось з'явиться, але я думаю, ми будемо першими", - зазначила Є.Локтіонова.

За її оцінками, планована стартова відвідуваність ТРЦ становитиме 25-28 тис. людей на день із щорічним зростанням до 15%.

За словами Є.Локтіонової, середня вакантність торговельних площ у Дніпрі становить 6,2%. Рівень забезпеченості торговельними площами також низький - на 1 тис. жителів припадає 376 кв. м. На 2019-2020 роки заплановані до введення в експлуатацію близько 45 тис. кв. м, тоді як поточний потенціал неохопленого попиту на ринку Дніпра сягає 93 тис. кв. м.

Крім того, проект включає п'ять житлових будинків бізнес-класу, розрахований на 500 квартир.

Інфраструктура БФК також включає паркінг на 1,5 тис. машиномісць.

Як повідомлялося, президент девелоперської компанії DС Evolution Ігор Мельник придбав частку в статутному капіталі "Української торгової гільдії" (UTG, Київ), а також увійшов до правління компанії на посаді віце-президента в 2016 році.

UTG (Київ) створено в 2001 році. Спеціалізується на комплексному супроводі девелоперських проектів.

За участю UTG відкрито понад 100 об'єктів нерухомості. Серед них - ТРЦ Lavina Mall, New Way, Ocean Plaza, Gulliver, "Піраміда" і "Комод" (усі - Київ), "Мегамолл" (Вінниця), "Міст Сіті Центр" (Дніпро), "Французький бульвар" (Харків) і Global.UA (Житомир).

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та осіб-підприємців, станом на 1 квітня 2019 року частка 30% у статутному капіталі ТОВ "Ю.Ті.Джі." (Київ) належить І.Мельнику, 65% - Вадиму Непоседову, 5% - Артему Непоседову.

Статутний капітал становить 1 млн грн.

Компанія DC Evolution Llp (Лондон) володіє 60% DC Evolution Україна, яку очолює директор Андрій Рижиков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА