10:31 03.04.2019

"Вода Донбасу" не знайшла нового постачальника е/е й обмежена в електропостачанні

2 хв читати
"Вода Донбасу" не знайшла нового постачальника е/е й обмежена в електропостачанні

"ДТЕК Донецькі електромережі" обмежило електропостачання комунальному підприємству "Вода Донбасу", яке не змогло знайти нового постачальника електроенергії, повідомив оператор системи розподілу.

"Електропостачання було обмежено через те, що у КП "Вода Донбасу" закінчився 90-денний договір із ДП "Укрінтеренерго", а договір із новим постачальником не було укладено", - повідомили в "ДТЕК ДЕ".

Згідно із законом "Про ринок електричної енергії" та правилами роздрібного ринку - оператор системи розподілу (ОСР) зобов'язаний виконати вимогу постачальника "останньої надії" та припинити електропостачання споживачам, у яких немає договору на постачання.

За заявкою "Укрінтеренерго" вже відключено від електроенергії частину об'єктів КП, зокрема, насосну "Білокузьминівка", підстанцію 110 кВ "Клебан Бик" (обидві - Костянтинівський район) і насосну 1-го підйому (Маріуполь).

У "ДТЕК ДЕ" зазначають, що "Вода Донбасу" не допустила співробітників оператора системи розподілу на власні об'єкти для локального обмеження електроенергії з території підприємства. Крім того, невідомі озброєні особи у військовій формі блокували роботу співробітників оператора системи розподілу, перешкоджаючи процедурі відключення. За фактом інциденту компанія звернулася до правоохоронних органів.

Для відновлення постачання електроенергії та підключення до електромереж "Вода Донбасу" зобов'язана укласти договір із новим постачальником електроенергії, про що необхідно повідомити оператору системи розподілу, а також врегулювати питання погашення заборгованості.

Як повідомлялося, з 1 січня 2019 року введено нові правила роботи на роздрібному ринку е/е. Обленерго розділені на операторів системи розподілу (ОСР) і постачальників. Усі непобутові споживачі мають укласти нові угоди на розподіл і постачання. Низка держструктур і комунальних підприємств, включно з водоканалами, не змогла укласти нові угоди, перейшовши на споживання е/е від постачальника "останньої надії" на умовах акцептованого постачання. Послуги ПОН коштують на 25-30% дорожче, ніж в інших постачальників. Послугами ПОН можна користуватися максимум 90 днів.

За даними держрегулятора НКРЕКП, заборгованість КП за е/е станом на кінець 2018 року сягала 2,4 млрд грн, збільшившись за три місяці 2019-го ще на 0,2 млрд грн.

"Вода Донбасу" наприкінці березня оголосила тендер на постачання 356 млн кВт-год е/е очікуваною вартістю до 954 млн грн (у середньому 2,7 грн за кВт-год із ПДВ). Аукціон намічений на 31 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА