13:12 03.04.2019

Гройсман доручив "Нафтогазу" продавати газ для населення дешевше за поточну ціну PSO у 8,55 грн/куб. м

2 хв читати
Гройсман доручив "Нафтогазу" продавати газ для населення дешевше за поточну ціну PSO у 8,55 грн/куб. м

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив НАК "Нафтогаз України" продавати газ для потреб населення дешевше за ціну на газ, встановлену для відпуску за спецзобов'язаннями (PSO) - 8,55 грн/куб. м.

Відповідне рішення, яке дасть змогу "Нафтогазу" продавати газ дешевше за 8,55 грн/куб. м ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

"НАК "Нафтогаз України" заявила, що вони можуть продавати газ дешевше за 8,55 грн за куб. м. Думаю, що настав час прикрутити ціну на газ "Нафтогазу". Ми затвердили рішення, яке надає право "Нафтогазу" встановлювати менші ціни, ніж 8,55 грн/куб. м, але в жодному разі не вищі", - сказав прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив про можливе зниження у квітні 2019 року ціни імпортованого газу нижче за встановлений для населення рівень, затверджений постановою Кабміну. За його розрахунками, з урахуванням ПДВ і витрат на транспортування і постачання ціна газу очікується на рівні приблизно 8380 грн/тис. куб. м, тоді як населення, згідно з постановою, платить по 8550 грн/тис. куб. м. У зв'язку з цим А.Коболєв знову запропонував Кабінету Міністрів скасувати режим спецзобов'язань і відкрити ринок побутових споживачів для конкуренції між постачальниками. У середині березня В.Гройсман заявив, що доручить НАК і Міністерству фінансів розпочати робочу дискусію з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо скасування спеціальних зобов'язань PSO.

У квітні 2019 року "Нафтогаз" знизив ціну на природний газ, що відпускається промисловим споживачам, до 7 тис. 188 грн за 1 тис. куб м (з ПДВ), що на 16% менше за ціну на газ, що відпускається в Україні за PSO для потреб населення і теплокомуненерго. З огляду на вигідну ринкову ситуацію "Нафтогаз України" також заявив про намір у квітні знизити на 2% за рахунок незастосування максимальної торговельної надбавки, дозволеної законодавством (від 8 тис. 550 грн за 1 тис. куб м) ціну на для своїх побутових споживачів у Кіровоградській та інших областях.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА