14:59 03.04.2019

"Харківводоканал" має намір підняти тарифи

1 хв читати
"Харківводоканал" має намір підняти тарифи

Комунальне підприємство "Харківводоканал" провело обговорення нових тарифів на холодну воду і водовідведення, які пропонується підвищити на 11% та 14% відповідно.

Як повідомляє прес-служба підприємства, згідно з розрахунками, для жителів багатоквартирних будинків тариф на холодну воду має становити 10,95 грн/куб. м (без ПДВ), а на водовідведення - 5,58 грн/куб. м (без ПДВ). Для жителів приватного сектора, бюджетних організацій тощо пропонується затвердити тарифи на рівні 10,21 грн/куб. м (без ПДВ) за холодну воду та 5,22 грн/куб. м (без ПДВ) за водовідведення.

На підприємстві необхідність підвищення тарифів пояснюють зростанням цін на реагенти, витрат на оплату праці, оплату податків і зборів тощо.

"З липня минулого року вартість реагентів зросла на 221%, і це серйозні фінансові втрати для підприємства. Також ми намагаємося утримати працівників, постійно підвищуючи зарплату. Минулого року тричі підвищували, а в лютому - ще на 9% і зберігатимемо цю тенденцію", - наводить прес-служба слова гендиректора КП "Водоканал" Віталія Панова.

Тепер пропоновані тарифи протягом десяти днів мають бути розглянуті в НКРЕКП і, в разі їх схвалення комісією, набудуть чинності після опублікування.

Нинішні тарифи на централізоване постачання холодною водою і водовідведення набули чинності з 1 жовтня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА