17:39 03.04.2019

МКМТ розпочала антидемпінгове розслідування стосовно імпорту в Україну тросів і канатів із РФ

2 хв читати
МКМТ розпочала антидемпінгове розслідування стосовно імпорту в Україну тросів і канатів із РФ

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) доручила Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) порушити антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну деяких торосів і канатів походженням із Російської Федерації, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" радник міністра економічного розвитку і торгівлі Роксолана Підласа за підсумками засідання комісії.

"Йдеться про сталеві кручені дроти, троси, канати без покриття або з оцинкованим покриттям, різні арматурні стабілізовані пасма. До Мінекономрозвитку надійшла скарга від українського виробника, який стверджує, що в 2016-2018 рр. ціни імпорту російських тросів і канатів були нижче собівартості його аналогічної продукції. Під час перевірки фактів, які наводить український виробник, Мінекономрозвитку дійшло висновку, що ціна імпорту з РФ справді дорожче собівартості виробництва", - сказала вона.

Крім цього, Р.Підласа відзначила, що в 2018 році суттєво (на 29%) зросли обсяги імпорту тросів і канатів із РФ в Україну.

"При цьому частка імпорту з РФ у загальному імпорті тросів і канатів зросла на 58%. У Росії такі троси і канати, про які йдеться, виробляють кілька великих підприємств: "Північсталь-метиз", Бєлорєцький металургійний комбінат і Магнітогорський метизно-калібрувальний завод. Комісія вважає, що імпорт із РФ міг здійснюватися за демпінговими цінами. Тому МКМТ доручила Мінекономрозвитку розпочати і здійснити антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну", - підсумувала радник міністра економрозвитку.

Крім цього, МКМТ під час засідання в середу продовжила на п'ять років дію антидемпінгових заходів щодо імпорту скляної тари медичного призначення об'ємом до 0,15 мл із РФ, а також продовжила термін застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну гнучких пористих блоків і листів із пінополіуретану незалежно від країни походження та експорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" застосовуватиме графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА